Ministar Aladrović: “Ne razmišljam o ostavci i ne smatram da sam na teret Vladi”

Jasmina Grgurić Zanze
8. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što je Vlada jučer prihvatila DORH-ov zahtjev da ministru rada i mirovinskog sustava skine imunitet, Josip Aladrović danas je izjavio da ne razmišlja o ostavci. Također, smatra da nije na teret Vladi u ovom trenutku te da je to pitanje između njega i premijera.

aladrović josip

Foto: Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava | Youtube screenshot

Nastavljeni su pregovori sindikata javnih službi i Vlade, pri čemu se traži povećanje plaća u školstvu i zdravstvu. Dogovora nema, a ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je nakon sastanka da bi bilo neozbiljno prejudicirati kako će završiti pregovori, jer su konzultacije u tijeku.

No, je li ministar pod povećalom DORH-a uteg Vladi i njezinim aktivnostima? On sam smatra da nije.

“Mi smo sada u situaciji u kojoj je jučer Vlada skinula imunitet, odnosno odobrila vođenje kaznenog postupka. Mene dosad nitko iz DORH-a nije kontaktirao, ja ću na sva pitanja odgovoriti, smatram da nema nikakve krivnje, ali to je postupak koji će trajati” – kazao je Aladrović.

Dodao je kako će tek vidjeti što mu se stavlja na teret i sukladno tome će se donositi odluke. Ponovio je i da je njegov mandat na raspolaganju premijeru.

O ostavci, pak, ne razmišlja.

aladrović
Plenković: Skidamo imunitet ministru rada Josipu Aladroviću

“To je razgovor između mene i premijera, zasad ne razmišljam i ne smatram da sam u ovom trenutku teret Vladi. Smatram da korektno obavljam svoj dio posla u Vladi i smatram da se svi kolege u Vladi izuzetno trude, teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza. Siguran sam da će Vlada nastaviti raditi dobar posao” – zaključio je ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović.

Ponovimo, ministru se stavlja na teret da je nezakonito zaposlio najmanje dvije ženske osobe dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

 

aladrović josip
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap