Ministar Aladrović: “Ne razmišljam o ostavci i ne smatram da sam na teret Vladi”

Jasmina Grgurić Zanze
8. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što je Vlada jučer prihvatila DORH-ov zahtjev da ministru rada i mirovinskog sustava skine imunitet, Josip Aladrović danas je izjavio da ne razmišlja o ostavci. Također, smatra da nije na teret Vladi u ovom trenutku te da je to pitanje između njega i premijera.

aladrović josip

Foto: Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava | Youtube screenshot

Nastavljeni su pregovori sindikata javnih službi i Vlade, pri čemu se traži povećanje plaća u školstvu i zdravstvu. Dogovora nema, a ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je nakon sastanka da bi bilo neozbiljno prejudicirati kako će završiti pregovori, jer su konzultacije u tijeku.

No, je li ministar pod povećalom DORH-a uteg Vladi i njezinim aktivnostima? On sam smatra da nije.

“Mi smo sada u situaciji u kojoj je jučer Vlada skinula imunitet, odnosno odobrila vođenje kaznenog postupka. Mene dosad nitko iz DORH-a nije kontaktirao, ja ću na sva pitanja odgovoriti, smatram da nema nikakve krivnje, ali to je postupak koji će trajati” – kazao je Aladrović.

Dodao je kako će tek vidjeti što mu se stavlja na teret i sukladno tome će se donositi odluke. Ponovio je i da je njegov mandat na raspolaganju premijeru.

O ostavci, pak, ne razmišlja.

aladrović
Plenković: Skidamo imunitet ministru rada Josipu Aladroviću

“To je razgovor između mene i premijera, zasad ne razmišljam i ne smatram da sam u ovom trenutku teret Vladi. Smatram da korektno obavljam svoj dio posla u Vladi i smatram da se svi kolege u Vladi izuzetno trude, teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza. Siguran sam da će Vlada nastaviti raditi dobar posao” – zaključio je ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović.

Ponovimo, ministru se stavlja na teret da je nezakonito zaposlio najmanje dvije ženske osobe dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

 

Ministar Aladrović: “Ne razmišljam o ostavci i ne smatram da sam na teret Vladi”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap