Šef HSU-a iz Zadra kaže da je stranka pred izumiranjem, traži Hreljinu ostavku

Josip Mihaljević
25. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Podbačaj SDP-a i ostatka Restart koalicije na parlamentarnim izborima probudio je članove koji zahtijevaju da šefovi podnesu ostavke. Bernardić je otišao sam, tražila se i ostavka HSS-ovog Kreše Beljaka, a sada sličnu priču gledamo u Hrvatskoj stranci umirovljenika.

Silvano Hrelja (Snimak zaslona/HRT)

“Nečija smo moneta za potkusurivanje, a nikad sami sa svojim identitetom. Stoga je zaključak Županijskog odbora da se podnese zahtjev za smjenom predsjednika stranke i da se on pročita na sjednici Središnjeg odbora”, kazao je za zadarskilist.hr predsjednik zadarske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Duško Vuković.

Vuković je i prije mjesec dana, nakon što su rezultati izbora bili još svježi, zatražio ostavku šefa stranke Silvana Hrelje, a danas je sukladno statutu stranke sastaje Skupština HSU-a koja je najviše tijelo te stranke.

To znači da će uskoro i novi izbori za vodstvo HSU-a, no za sada se ne nazire kandidat koji bi pretendirao na mjesto šefa stranke.

Potpuni potop stranaka umirovljenika: Nisu dobili nijedan posto povjerenja vlastite populacije!

“Smatramo da predsjednik snosi odgovornost te da je stranka na određeni način pred izumiranjem”, kazao je Vuković za Zadarski list.

Zaključak Županijskog odbora jest da se podnese zahtjev za smjenom predsjednika stranke i da se on pročita na današnjoj sjednici Središnjeg odbora:

“Napravili smo analizu i sada čekamo odgovor Središnjice, a većina članova po podružnicama apsolutno podržava naš prijedlog o njegovoj smjeni”, istaknuo je Vuković.

Što ovaj potez točno znači za stranku trebalo bi biti poznato kroz nekoliko dana, kada rukovodstvo stranke odluči o zahtjevu ove županijske organizacije.