Sabor sa 77 glasova potvrdio novog ministra rada Marina Piletića

Josip Mihaljević
29. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Sabor je danas izglasao novog ministra rada Marina Piletića, novog ministra gospodarstva Davora Filipovića i novu potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu. Oporba je prije izglasavanja Marina Piletića tražila stanku kako bi upozorila da se radi o osobi koja ne zna elementarne stvari iz resora.

piletic sabor

Foto: Sabor je potvrdio novog ministra rada Marina Piletića | Youtube screenshot

Hrvatski sabor danas je sa 77 glasova za dao povjerenje novom ministru rada Marinu Piletiću. Dosadašnji gradonačelnik Novske preuzima ozbiljan resor, a Novska će na izborima birati novog gradonačelnika. Osim njega, Sabor je povjerenje dao i novom ministru gospodarstva Davoru Filipoviću, kao i novoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi.

Prije samog izglasavanja novog ministra rada, stanku je zatražila Katarina Peović koja je posumnjala da će se novi ministar rada znati pobrinuti za radnike. U Piletićevu obranu uskočio je zastupnik Marko Pavić, inače i sam bivši ministar rada, koji je kazao da se radi o čovjeka koji iza sebe ima dobre rezultate.

Stanku je zatražila i Ivana Posavec Krivec iz Kluba Socijaldemokrata koja je kazala kako se nekompetentni ministri zamijenjuju s još manje kompetentnima.

“Iskazujemo bojazan u ime 800 tisuća stanovnika Republike Hrvatske koji žive na rubu egzistencije upravo za novog ministra koji će preuzeti najveći resor u Hrvatskoj. To je resor mirovinskog sustava, rada, obitelji i socijalne politike. Da je nekompetentan u tom resoru, on je to pokazao jučer, gdje na elementarna pitanja nije znao odgovore. To je zabrinutost koju mi iskazujemo”, kazala je Posavec Krivec.

Saborsku većinu kritike oporbe nisu previše zasmetale. Evo kako su glasali oko povjerenja novom ministru rada Marinu Piletiću:

Sabor sa 77 glasova potvrdio novog ministra rada Marina Piletića
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap