Rubeljova vješala: Poruka penzionerima i siromašnima koji zadnju kunu daju za igre na sreću

Jasmina Grgurić Zanze
4. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Omče zavezane za stablo na tržnici u Dubravi uznemirile su Zagrepčane. Kako se “vješala” nalaze uz poznati Rubelj grill, nije trebalo dugo da se dozna kako iza naizgled vrlo jezivog čina stoji sam 71-godišnji vlasnik koji je otkrio što je time želio poručiti. Naime, “tata ćevapa” poruku je poslao sirotinji na socijali i umirovljenicima koji zadnju kunu ostavljaju u kladionicama i lutrijama.

Plac Dubrava

Izbori se bliže…

Objavljuje dubrava.hrPonedjeljak, 3. svibnja 2021.

 

Zbog omča za “vješanje” zavezanih za stablo na tržnici u Dubravi 71-godišnji vlasnik grill restorana, Ivan Rubelj zaradio je optužni prijedlog težak 500 kuna zbog narušavanja javnog reda i mira, a osim policajaca po dojavi uznemirenih građana intervenirali su i vatrogasci.

Sama sirotinja na socijali i penzioneri

“Tata ćevapa” sam je priznao da je postavio pet omči te da nije riječ o nikakvoj, kako se isprva mislilo, političkoj, već šaljivoj poruci upućenoj kockarima koji od petka ujutro do nedjelje navečer opsjedaju tržnicu počevši od kladionice, lutrije i casina.

– Sama sirotinja na socijali i penzioneri. Trebate vidjeti kako se samo oni guraju da se što prije riješe novca. Očito da ga imaju na bacanje – rekao je za Jutarnji list Ivan Rubelj koji je omče postavio još u subotu s prijateljima ispred svojeg ugostiteljskog objekta.

Kaže kako se sam policiji prijavio nakon što su ga nazvali i pitali zna li što, s obzirom da se stablo nalazi uz Rubelj grill. Naručio je čak i tablu s natpisom “Dom za vješanje” ali kako nije izrađena, otišao je i kupio konop. Omče mu je, napominje, pomogao izraditi jedan umirovljeni policajac, jer sam to ne zna. Druga ih je osoba pak postavila.

Novca nemaju za život, ali nekako ga pronađu za kocku

Kockanje mu je bolna točka, jer je nekada i sam bio sklon ovom poroku kojeg sada naziva zlom današnjice. Dodaje da je bio kockar dobitnik, a ne gubitnik, ali prestao je kada se u igru, otkriva, ubacio pokojni Arkan pa su počela varanja.

Tko nam je ukrao Zagreb? Na mjestu slavnog restorana danas je kockarnica

“Ali ja sam novca za kocku imao, no ljudi koji se svakodnevno, a najviše od petka do nedjelje guraju pred ovim tu radnjama za igre na sreću, novca nemaju za život, ali ga nekako negdje pronađu za kocku. Vjerujem da im socijala ode na kocku. I to me ljuti. Ja i u 71-godini života radim” – kaže Rubelj za Jutarnji.

Radit će, kaže, dok može, a prije 18 mjeseci postao je i otac. Odgovornost za vješala preuzima isključivo na sebe jer je ideja inicijalno njegova, ali uvjeren je da će u sudskom postupku biti oslobođen jer nikome ništa loše, smatra, nije učinio.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap