Roditelji iz Hlebina preko novina se odrekli sina: “On i snaha za nas više ne postoje!”

Josip Mihaljević
18. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina kažu da ih sin nije posjetio već četiri godine pa su odlučili staru narodnu “odreći ću te se preko novina” provesti u djelo.

obitelj

Foto: Unsplash

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina odlučili su se javno odreći svog 45-godišnjeg sina, piše Podravski.hr. On ih u Hlebinama nije posjetio već četiri godine, a zbog narušenih odnosa stariji bračni par ima problema s viđanjem svojih unuka. Tako da su oni odlučili staru narodnu “odreći ću te se preko novina” doslovce provesti u djelo.

“Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno izbriše kao naš sin”

Starija osoba u bolnici
Spasila mu život: Snaha umirovljenom svekru donirala dio svoje jetre

“Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno “izbriše” kao naš sin”, poručili su Šimpovići za Podravski list.

Argumenata, po njihovim navodima, imaju napretek. Kažu da su svom sinu od malih nogu omogućili sve što je poželio, a da je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima počelo u ranoj mladosti.

“Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori”, ispričala je Krunoslava Šimpović.

Sin: To mi je pomalo smiješno

Dodaje da je svaki telefonski poziv s njim u zadnje četiri godine završavao s teškim sinovim uvredama, a kada bi ga posjetili, on bi im priječio da viđaju unuke.

Starije žene sve su više žrtve nasilja, najčešće u obitelji i zbog siromaštva

“Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po  cijeli dan”, nastavlja Krunoslava Šimpović.

Sada kada su stariji, i kada bi se sin ponekad trebao pobrinuti o roditeljima, on ih izbjegava, kazala je Krunoslava

“Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe”, zaključuje gospođa Šimpović.

Novinari Podravskog lista su kontaktirali sina, ali on nije bio pretjerano raspoložen za razgovor. Poručio je da mu je cijela priča pomalo smiješna, a svaki komentar vezan uz navode njegovih roditelja ocijenio je suvišnim.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap