Rezultati naše ankete: Većina starijih se ne želi cijepiti protiv koronavirusa!

Josip Mihaljević
7. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Otprilike kada je ministar Vili Beroš kazao da je Hrvatska rezervirala oko milijun i pol doza novog obećavajućeg cjepiva protiv koronavirusa, na portalu smo postavili anketu s jednostavnim pitanjem – ‘planirate li se cijepiti protiv koronavirusa?’. Rezultati su pomalo iznenađujući, većina umirovljenika se protivi cijepljenju!

penzic cjepivo

Foto: Unsplash

Kada je ministar Vili Beroš otkrio da je Vlada rezervirala oko milijun i pol doza obećavajućeg cjepiva protiv koronavirusa, na portal smo podigli anketu s jednostavnim pitanjem – planirate li se cijepiti protiv koronavirusa.

I ptice na grani znaju da je virus najopasniji za stariju populaciju, a Beroš je prije koji tjedan objavio tko su prioritetne osobe kojima se preporučuje cijepljenje. Odmah na prvom mjestu bili su stariji građani (55+) s posebnom napomenom za one starije od 65 godina. Nije tajna da dobar dio te populacije ima neku od kroničnih bolesti što je još jedna otežavajuća okolnost ako dođe do zaraze Covidom-19, no rezultati ankete pomalo začuđuju.

Našoj anketi pristupilo je 1.180 ljudi, a većina ih se ne planira cijepiti! Tako je odgovorilo 745 ispitanika (63,14%), dok će se preostalih 435 (36,86%) ipak cijepiti.

Razloge zašto se ne planirate cijepiti možete napisati na našem Facebooku!

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap