Razriješena državna tajnica u Ministarstvu rada, na njeno mjesto dolazi predsjednik Mladeži HDZ-a

Josip Mihaljević
24. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila s dužnosti dosadašnju državnu tajnicu u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Majdu Burić. Na njeno mjesto dolazi Ivan Vidiš, predsjednik Mladeži HDZ-a.

Majda Burić | foto: mirovina.hr

Vlada je na jučerašnjem zatvorenom dijelu sjednice s dužnosti razriješila državnu tajnicu u Ministarstvu rada Majdu Burić. Razlog je odlazak na novu dužnost, no u priopćenju Vlade ne spominju o kojem se mjestu radi. Najvjerojatnija destinacija – Hrvatski sabor.

Na njeno mjesto dolazi predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš.

Burić je u dosadašnjem mandatu imala niz zapaženih pojavljivanja u javnosti. Bila je vrlo borbena u bitci sa sindikatima tijekom donošenja mirovinske reforme, a jednom je prognozirala da bi referendumska inicijativa mogla pasti na Ustavnom sudu. Prije godinu dana, uoči parlamentarnih izbora, gostovala je u našem podcastu gdje je izjavila kako prosječna mirovina za puni radni staž u Hrvatskoj iznosi 4.600 kuna.

Također, u podcastu smo je pitali hoće li Vlada doista povećati socijalnu naknadu s 800 na 1.500 kuna i time de facto socijalna primanja podići iznad razine pojedinih mirovina, a njeno objašnjenje možete pogledati ovdje:

Razriješena državna tajnica u Ministarstvu rada, na njeno mjesto dolazi predsjednik Mladeži HDZ-a
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap