Razbojnici opljačkali zaštitarsko vozilo s tri milijuna kuna za mirovine, ubili zaštitara!

Jasmina Grgurić Zanze
21. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Filmska pljačka završila je kobno po zaštitara kojeg su naoružani razbojnici ubili, a sve kako bi se domogli iznosa od čak tri milijuna kuna. Novac je pred poštu dovezlo zaštitarsko vozilo, a svota je bila namijenjena isplati mirovina.

Foto: Pexels

Srijeda, devet ujutro. Četiri maskirane osobe naoružane automatskim oružjem sjede u džipu pokraj pošte u crnogorskom Nikšiću. Čekaju vozilo zaštitarske službe koje prevozi, naveli su jučer neslužbeno regionalni mediji, 400.000 eura (tri milijuna kuna) za isplatu mirovina umirovljenicima.

Napadači su zaštitare najprije poprskali paprenim sprejom i počeli ih udarati, a zaštitara koji je pokušao spriječiti pljačku iz neposredne blizine prostrijelili metkom u grudni koš. Nakon što su uzeli novac, odvezli su se, a policija je kasnije na makadamu pronašla zapaljen džip.

razbojnik s kapuljačom preko glave
Maskirani razbojnici opljačkali i ozlijedili umirovljenicu

“Jutros oko 8:50 sati ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršitelji upotrijebili vatreno oružje uslijed čega je radnik osiguranja zadobio teške tjelesne ozljede. Policija intenzivno traga za izvršiteljima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično djelo i otuđili za sada neutvrđen iznos novca.

Ozlijeđeni radnik osiguranja je hospitaliziran u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obaviješten državni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici, a na mjestu događaja obavljen je očevid. Brzim i efikasnim radom policije u mjestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela”- priopćila je crnogorska policija.

Naknadno je priopćeno kako je radnik osiguranja preminuo od zadobivenih ozljeda.

Crnogorska novinska agencija danas je izvijestila kako je uhićen muškarac osumnjičen za sudjelovanje u oružanoj pljački .

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap