Pučka kuhinja dobila nove lokacije, ravnatelj Crvenog križa kazao da će broj korisnika nažalost rasti

Josip Mihaljević
31. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Ukidanje javnog prijevoza onemogućilo je brojnim potrebitima da dođu do pučkih kuhinja po topli obrok. Grad Zagreb je jučer otvorio nekoliko novih punktova za pučke kuhinje, a iz Crvenog križa upozoravaju da će zbog ekonomske situacije broj korisnika rasti.

pucka kuhinja

Foto: Youtube screenshot

Ravnatelj Hrvatskog crvenog križa Petar Penava jučer je za N1 kazao kako je u Zagrebu otvoreno nekoliko novih punktova za pučke kuhinje kako bi korisnici lakše mogli preuzeti obrok. Naime, zbog epidemije nema regularnog javnog prijevoza u Zagrebu, a korisnici pučkih kuhinja ostali su zakinuti jer velik broj njih nema vlastita prijevozna sredstva.

Mjesta podjele su:

• Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Gajnice, Crnojezerska 20 – za korisnike s Črnomerca, Podsuseda – Vrapče;
• Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dubrava, Av. Dubrava 220 – za korisnike iz Sesveta,
• Caritas Župe Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh 33 – za korisnike s Trešnjevke (Sjever i Jug);
• „Blagovaonica Branimirova“, Kneza Branimira 35 – za korisnike s područja Donji Grad (Centar), Gornji Grad -Medveščak, Trnje i Podsljeme;
• “Blagovaonica Cerska”, Cerska 3 – za korisnike s područja Dubrave i Maksimira;
• “Blagovaonica Alfirevićeva”, Alfirevićeva 6 – za korisnike s Peščenice i Žitnjaka;
• Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18 – za korisnike iz Novog Zagreba (Zapad, Istok, Brezovica)

“Korisnika će vjerojatno biti sve više”

crveni križ
Trebate pomoć oko nabavke hrane? Crveni križ objavio veliki telefonski imenik komu se obratiti

Petar Penava je kazao kako će novi punktovi biti otvoreni i u funkciji dok će god trajati situacija obustave javnog gradskog prijevoza, te da njihovi korisnici obroke mogu preuzeti svaki dan od 11 do 13:30.

“Na razini cijelog Zagreba dnevno se podijeli 3.000 toplih obroka. Nitko ne bi trebao biti gladan, svi ovdje mogu doći po topli obrok, a nažalost korisnika će biti sve više s obzirom na to da će se situacija vjerojatno pogoršavati”, kazao je za N1.

S druge strane, kazao je da dnevno dobiju i do stotinu poziva ljudi koji su spremni volontirati i pomoći onima kojima je to najbitnije.

U organizaciji podjele toplih obroka, uz Ustanovu Dobri dom Grada Zagreba, sudjeluju Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog (Sveti Duh) i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap