Hrvatski Caritas poziva da se uključite u pomoći siromašnim obiteljima

Ana Kanazir
28. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Caritas prikuplja novac za potrebe najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj. Riječ je o nacionalnom programu ‘Za 1.000 radosti’, a ove godine se odvija pod sloganom ‘Govori dobrim’. U središtu su obitelji kojima je prijeko potrebna pomoć, a ova akcija se provodi već 20 godina.

Starica sjedi na klupi, crno-bijela mačka je pored nje

Starica na klupi | Foto: Pixabay

Hrvatski Caritas ponovno provodi akciju ‘Za 1.000 radosti’ kojom pomažu svima koji su siromašni, u dugovima ili koji su socijalno isključeni, a pohvalili su se i nekim rezultatima te pozvali sve koji mogu da financijski pomognu.

Muškarac beskućnik leži na podu
Siromaštvo u Hrvatskoj je u porastu, a rješenja pučke pravobraniteljice za sada nisu prihvaćena

Kako navode na svojim stranicama, već 20 godina su u središtu programa obitelji koje teško preživljavaju boreći se svakodnevno s nezaposlenosti, dugovima, siromaštvom, bolesti i socijalnom isključenosti. Kao što smo pisali ovdje, prema podacima, stopa rizika od siromaštva je lani iznosila 18 posto, a stopa rizika od siromaštva je najveća u Panonskoj Hrvatskoj (25,9 posto). Na Jadranu je stopa 18,2 posto, na Sjeveru je 16, a u Gradu Zagrebu 9,5 posto.

– Ove obitelji kojima je suočavanje sa životnim izazovima svakodnevica samo su neke od Caritasovih korisnika kojima zajedno s darovateljima šaljemo konkretnu pomoć ali i poruku ohrabrenja i nade, piše na stranicama Hrvatskog Caritasa.

Pohvalili su se i akcijama koje su provedene na području Zadra pri čemu se pomoglo samohranoj majci četvero malodobne djece, a pomoglo se i drugim majkama i osobama diljem Hrvatske. Također, na svojoj su stranici objavili i podatke na kojima svi mogu sudjelovati i pomoći onima u potrebi.

Copy link
Powered by Social Snap