Projekt Zaželi u omiljenom dalmatinskom gradu: Nastavlja se pomoć umirovljenicima

Ana Kanazir
7. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Grad Makarska i Udruga osoba s invaliditetom Sunce potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji kojim je Grad Makarska odlučio financirati projekt Zaželi u ljetnim mjesecima iz gradskog proračuna. Ovaj vrijedan projekt pomoći starijim osobama je završio u travnju, ali će se i dalje nastaviti.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu

Njega starijih | foto: Pexels, Matthias Zomer

Projekt Zaželi inače okuplja gerontodomaćice koje pomažu starijim osobama, a o kojima smo pisali u ovom tekstu. Kroz ovaj projekt je do sada prošlo 137 korisnika u Makarskoj, a financira se iz EU fondova. Ipak, projekt je završio, ali kako bi se i dalje pružila skrb starijima, iz Grada su odlučili pomoći.

S obzirom na to da je projekt Zaželi završen krajem travnja, a novi natječaj je tek na jesen, udruga Sunce se obratila Gradu Makarskoj da pokrije troškove rada četiriju žena u ljetnim mjesecima, a iz Grada su na to pristali. Tako će se projekt od 1. svibnja do 30. rujna financirati iz gradskog proračuna.

– Kad su ovakvi projekti u pitanju Grad će uvijek pružati podršku. Ja bih htio samo reći jedno veliko hvala vama koji vrijedno i strpljivo pomažete našim sugrađanima, jer znam da ti poslovi nisu nimalo jednostavni i da za njih treba puno ljubavi i strpljenja. Zato vam želim od srca zahvaliti, istaknuo je gradonačelnik Zoran Paunović uručivši i prigodne poklone gerontodomaćicama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap