Projekt vrijedan 12 milijuna kuna: Otvoren Dnevni centar za starije osobe u Novskoj

Matej Markovinović
16. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Na Lukovo i Dan grada Novske, otvoren je Dnevni centar za starije osobe u Novskoj. Riječ je o projektu vrijednom 12 milijuna kuna, na čijem je otvorenju prisustvovao i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, Marin Piletić.

Lukovo i Dan grada Novske obilježen je otvaranjem Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj. Na svečanom otvorenju prisustvovao je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, Marin Piletić.

Zahvaljujući Dnevnom centru za starije osobe, 30 građana Novske starije životne dobi, moći će koristiti uslugu poludnevnog boravka, dok će njih 50 moći koristiti uslugu pomoći u kući.

“Siguran sam da će ovaj projekt vrijedan 12 milijuna kuna doprinijeti kvaliteti života naših sugrađana treće životne dobi”, napisao je na Facebooku ministar Piletić uz fotografije s otvorenja.

Cjelokupni bi projekt, kako stoji na službenoj stranici Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj, trebao stvoriti preduvjete za poboljšanje kvalitete života starijih osoba. Uz to, ističu i kako je Centar jasno opredjeljenje Grada da se starijim osobama osigura neovisnost, društvena inkluzija, skrb, aktivno starenje i dostojanstvo zlatnih godina u Novskoj.

Copy link
Powered by Social Snap