Projekt Srce zajednice je osigurao izgradnju paviljona za starije, beskućnike i invalide

Ana Kanazir
27. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Projekt Srce zajednice je projekt Doma za starije i nemoćne osobe u Iloku koji je započeo 2020. godine. Projektom je izgrađeno i opremljeno pet novih paviljona, dva za cjelodnevni i privremeni boravak i po jedan za sobe oboljele od Alzheimerove demencije, beskućnike, kao i poludnevni boravak za osobe starije životne dobi i one s invaliditetom.

Logo projekta Srce zajednice na automobilu

Srce zajednice | Facebook Vukovarsko-srijemska županija

Vrijednost projekta Srce zajednice je bila 1.067.382,90 eura, a sufinanciran je sredstvima Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj. Glavni cilj je podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba, ali i veća socijalna uključenost u zajednici.

Da se sredstva iz EU fondova dobro koriste, dokazuje još jedan primjer i to u Iloku. Naime, projekt Srce zajednice je projekt Doma za starije, a njime je osiguran smještaj starijima i nemoćnima. Osim toga, kupljena je i oprema za praonicu rublja i kuhinju te su kupljena dva vozila, jedan za prijevoz korisnika i jedan za dostavu toplih obroka.

– Ovaj projekt od najveće je koristi za same korisnike i njihov svakodnevni život, ali isto tako je njegovo značenje za Vukovarsko-srijemsku županiju veliko jer nam pokazuje kako sve treba i može funkcionirati kako bi naši najstariji i oni u potrebi imali što bolje uvjete za život, rekao je vukovarsko–srijemski župan Damir Dekanić.

Drvene kućice u Iloku koje su predviđene za smještaj starijih

Paviljoni u Iloku | Facebook, Vukovarsko-srijemska županija

Partneri na projektu su Vukovarsko-srijemska županija i Zavod za socijalni rad Područni ured Vukovar koji su sudjelovali u pripremi i provedbi aktivnosti, ali i administrativnom praćenju projekta

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap