Privatni dom za starije i nemoćne osobe u Puli ponovno prekršio zabranu rada

Ana Kanazir
26. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Privatni dom za starije i nemoćne osobe ‘Meri’ u Puli je još u prosincu zatvoren zbog zanemarivanja starijih osoba i financijskih malverzacija. Ipak, kako se čini, ovaj dom i dalje radi. Policija je jučer ušla u dom po dojavi člana obitelji jednog od korisnika doma koji nije zadovoljan razinom skrbi u domu, koji ne bi ni trebao raditi.

mladi i stari

Volontiranje u Domu za starije | foto: Pexels, Matthias Zomer

Iako je zatvoren i prestao s radom, dom za starije osobe u Puli i dalje skrbi o osobama i to očito loše. Da dom za starije “Meri” i dalje radi potvrdili su nam iz Policijske uprave istarske. Ipak, ovo nije prvi puta da je taj dom prekršio zabranu rada.

Privatni dom u Puli prekršio zabranu rada: Inspekcija nije mogla identificirati dvije štićenice, a bilo je još problema

U prosincu je izdana zabrana jer vlasnica nije ishodila rješenje o ispunjavanju mjerila za pružanje socijalnih usluga. Pozvana je policija, ali i nadležne službe jer se dvjema korisnicama doma nije mogao utvrditi identitet. Više o cijelom slučaju možete čitati ovdje.

Sada je policija izašla na teren jer se član obitelji korisnika doma žalio na skrb u domu koji ne bi trebao raditi. Policijski službenici su zaprimili dojavu i izašli na teren. U domu su pronašli dvije osobe koje je odmah pregledala i Hitna pomoć, a zaključeno je kako su u dobrom stanju.

O cijelom su slučaju obaviješteni Centar za socijalni rad Pula, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Državno odvjetništvo te se čekaju daljnji postupci.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap