Pripremite se na dolazak eura uz ovu jednostavnu aplikaciju za preračunavanje

Matej Markovinović
31. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Iako su neke trgovine, ugostiteljski objekti i banke već počeli s iskazivanjem dvojnih cijena, mnogi još čekaju 5. rujna kada će to postati mandatorno. No, ako vas već sad zanima koliko bi nešto koštalo u eurima, tu je besplatna aplikacija Euro konverter, koju je moguće preuzeti na Google Play Storeu.

Hrvati će od 1. siječnja za jedan euro trebati izdvojiti 7.53450 kuna, a kako bi im se proces tranzicije na novu valutu olakšao, gotovo će svi biti primorani od 5. rujna iskazivati dvojne cijene za svoje proizvode ili usluge.

No, za one koji bi već sad htjeli znati koliko će nešto iznositi u eurima, tu je besplatna aplikacija Euro konverter, koja se vrlo lako može preuzeti na Google Play Storeu.

Aplikacija, naime, funkcionira jako jednostavno i vrlo je intuitivna za korištenje. Sve što je potrebno je otvoriti aplikaciju, kliknuti valutu koju želimo preračunati te upisati željeni iznos. Euro konverter će automatski obaviti svoj posao i preračunati kune u euro ili obrnuto.

Foto: Google Play

Ako vas samo zanima koliko će koja penzija iznositi u eurima, a nije vam do preuzimanja aplikacije i preračunavanja, preporučujemo da pogledate naš tekst na sljedećoj poveznici.

Inače, podsjećamo da su svi hrvatski umirovljenici trebali dobiti mali kalkulator namijenjen za preračunavanje kuna u eure, no to se ipak neće dogoditi jer su državi preskupi. Jedan primjerak kalkulatora košta sedam kuna.

Umirovljenicima obećani kalkulatori za preračunavanje eura, ali državi su ipak preskupi
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap