Princ Filip (97) je dobrovoljno predao vozačku, ali oko sudara je mnogo kontroverzi

Jasmina Grgurić Zanze
11. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Mnogo je kontroverzi oko prometne nesreće koju je izazvao 97-godišnji princ Filip. Iako je tvrdio da je nakon sudara doživio šok, samo dva dana kasnije ponovno je sjeo u automobil i vozio se bez pojasa, zbog čega ga je opomenula policija. Njegova predaja vozače na kraju je više moralno odstupanje, nego dobrovoljni čin.

Princ Filip Snimak zaslona/Youtube

Nakon sudara s jednom ozlijeđenom osobom, a u kojem je sudjelovao prošli mjesec, suprug kraljice Elizabete II., 97-godišnji princ Filip, dobrovoljno se odrekao svoje vozačke dozvole. Prije toga, vojvoda od Edinburgha ispričao se zbog prometne nesreće blizu imanja Sandringham u Norfolku. Također, preuzeo je krivicu za nesreću.

Njegov Land Rover Freelander završio je na boku nakon sudara s Kiom. Vozačica drugog vozila, 28-godišnja žena, zadobila je površinske ozljede koljena, a njezina 46-godišnja suvozačica prijelom zapešća. U automobilu se nalazila i devetomjesečna beba vozačice.

anketa
[ANKETA] Slažete li se s uvođenjem obveznog liječničkog pregleda vozača starijih od 65 godina?

Dva dana kasnije, policija ga je opomenula jer je vozio bez pojasa, piše BBC. Buckinghamska palača izvijestila je da je u subotu dobrovoljno predao vozačku dozvolu. Isto je potvrdila i policija Notfolka.

“Nakon pomnog razmatranja situacije, vojvoda od Edinbourga je odlučio da će dragovoljno predati svoju vozačku dozvolu” – napisali su u priopćenju.

Nesreća za princa u njegovoj životnoj dobi bila je veliki šok. Navodno mi je u spornom trenutku zasmetalo sunce, koje je bilo jako nisko pa nije uočio drugo vozilo. Manje je poznato da se Filip odrekao i vožnje avionom. Kraljevski biograf  Hugo Vickers tvrdi kako je princ to učinio mnogo ranije nego što je trebao, jer se bojao kritika javnosti na račun dobi ukoliko se nešto dogodi. One u slučaju sudara autom nipošto nisu izostale.

Princ, koji se iz javnog života povukao 2017. godine, od sada će imati osobnog vozača.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap