Prilika za umirovljenike: Besplatan jednodnevni izlet u Crikvenicu!

Jasmina Grgurić
16. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Odlazak na more većini umirovljenika s malenim primanjima nemoguća je misija, a mnogi si ne mogu priuštiti ni jednodnevni izlet. Zato se jedna udruga pobrinula omogućiti im putovanje sasvim besplatno, uz dodatne sadržaje osim kupanja, a sve zahvaljujući novcu iz europskih fondova.

Foto: Rawpixsel

Jednodnevni izlet u Crikvenicu za umirovljenike organizira Udruga Impress.

“Pozivamo umirovljenike da se prijave i priušte si nezaboravan dan uz uživanje u moru i suncu na prekrasnim plažama. Osim kupanja u čistom moru i odmora u idiličnoj mediteranskoj klimi, umirovljenici će imati priliku posjetiti Aquarium Crikvenica u kojem se nalazi 30 bazena koji podsjećaju na prirodna staništa, a u njima živi preko stotinu vrsta jadranskih riba te pedesetak primjeraka tropskih riba” – pozivaju.

Put, osvježenje u autobusu, ručak i posjet akvariju

Izlet je za umirovljenike u potpunosti besplatan, a uključuje put autobusom turističke kategorije na relaciji Daruvar – Crikvenica – Daruvar, osvježenje u autobusu, posjet u Aquarium Crikvenica, ručak u restoranu, slobodno vrijeme i kupanje.

Datum polaska je 28. srpnja 2021. u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora Daruvar. Svi umirovljenici se mogu prijaviti na broj 091 9152 621, na mail prijave@udruga-impress.hr ili osobnim dolaskom u Udrugu Impress na adresi Ivana Zajca 3 najkasnije do 21.06.2021. Prilikom prijave je obavezno dostaviti kopiju osobne iskaznice i izvadak iz mirovine ili potvrdu o mirovinskim primanjima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Kako doznajemo iz Udruge, prednost imaju umirovljenici iz Daruvara i njihovi članovi, a broj mjesta ograničen je na 50 polaznika. No, ako ima i drugih zainteresiranih, slobodno neka se jave pa će biti obaviješteni u slučaju da ima još mjesta.

Projekt za kvalitetniji svakodnevni život umirovljenika

Izlet će se održati se u sklopu projekta “I mi smo tu- Aktivni u zajednici” koji udruga Impress provodi u partnerstvu s Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te Gradom Daruvarom uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.693.288,80 kuna.

Udruga organizira besplatne turističke šetnje za umirovljenike

“Ovim projektom Udruga Impress  nastoji poboljšati kvalitetu svakodnevnog života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba. U sklopu projekta provode se brojne aktivnosti za umirovljenike.

Uz svakodnevna druženja u Udruzi Impress, uz kavu, čaj i jutarnje novine, organiziraju se mnogobrojne aktivnosti s ciljem poboljšanja života umirovljenika kao što su informatičke, likovne, kreativne, kulinarske, frizerske radionice, zatim rekreacijske aktivnosti poput nordijskog hodanja, međugeneracijskih šetnji, pikada ili jutarnjeg vježbanja u Udruzi te mnoge druge zabavne i edukativne aktivnosti” – navode.

Prilika za umirovljenike: Besplatan jednodnevni izlet u Crikvenicu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap