Udruga organizira besplatne turističke šetnje za umirovljenike

Jasmina Grgurić
22. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Na prvu neobičan projekt za umirovljenike stiže nam iz grada u kojemu će umirovljenici moći ići u organizirane, besplatne turističke šetnje. Biti turist u vlastitom gradu malo je neobično, ali kako i sami kažu, znamenitosti koje su nam najbliže najčešće i najmanje doživljavamo. No, uz šetnje nude i još neke korisne aktivnosti za starije građane.

Kretanje u društvi lijek je protiv mnogih bolesti Foto: Pixabay

Udruga Impress organizira niz besplatnih turističkih tura tijekom kojih će umirovljenici imati priliku posjetiti najpoznatije i najzanimljivije atrakcije grada Daruvara uz stručno vodstvo licenciranog turističkog vodiča Vladimira Ivića. Prvi u nizu je posjet dvorcu grofa Jankovića ovoga četvrtka u 16 sati, a svaki sudionik dobit će poklon iznenađenja i profesionalnu fotografiju za uspomenu.

“Uvijek pričamo o putovanjima u druge gradove, države, kontinente, no kada ste zadnji puta obišli svoj grad kao turist i uživali u ljepotama svog grada? Grad Daruvar je predivan, prepun zanimljivosti, prirodnih i povijesnih znamenitosti pored kojih svakodnevno prolazimo i često ih uzimamo zdravo za gotovo. Upravo sada je pravo vrijeme da krenete u istraživanje vlastitog grada i podsjetite se njegovih ljepota i zanimljivosti, a možda otkrijete neku staru povijesnu tajnu” – kažu iz udruge.

Ako želite živjeti i do 15 godina dulje - hodajte. Ali, ne bilo kako!

Aktivnost se održavaju u sklopu projekta “I mi smo tu- Aktivni u zajednici” koji udruga Impress
provodi u partnerstvu s Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te Gradom
Daruvarom uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1,7 milijuna kuna.

Cilj je poboljšati kvalitetu svakodnevnog života umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Zagreba. Uz svakodnevna druženja uz kavu, čaj i jutarnje novine, organiziraju se mnogobrojne aktivnosti kao što su informatičke, likovne, kreativne, kulinarske, frizerske radionice, zatim rekreacijske aktivnosti poput nordijskog hodanja, međugeneracijskih šetnji, pikada ili jutarnjeg vježbanja.

Svi zainteresirani umirovljenici mogu se pridružiti besplatnim aktivnostima pozivom na 091/915-2621, osobnim dolaskom ili na mail prijave@udruga-impress.hr.

Udruga organizira besplatne turističke šetnje za umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap