Prevaranti koriste poznata lica kako bi prevarili i opljačkali umirovljenike: Evo o čemu se radi

Josip Mihaljević
11. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Internet je prepun raznih oglasa, a neki od njih su toliko maliciozni i ciljaju na neiskustvo starijih građana pa s lažima reklamiraju dijete od kojih se mršavi po 30 kila u tjedan dana, obećavaju lijekove koji liječe neizlječive bolesti, a nude i laku zaradu. Pritom koriste poznata lica preko kojih ulijevaju lažan osjećaj sigurnosti, a svojim izgledom kopiraju izgled poznatih internetskih portala s namjerom da vas zbune. Evo o čemu se radi.

romano bolković

Foto: Romano Bolković | Youtube screenshot

Zarađuje li premijer Andrej Plenković masno na bitcoinu? Reklamira li Romano Bolković čudesne lijekove za bol u zglobovima? Ili pak bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić reklamira čudesno povećanje mirovina koji pošalju određen zahtjev?

Kratak odgovor je ne, a dugi je da se radi o lažnim reklamama koje su savršen mamac za umirovljenike koji “surfajući” internetom znaju nasjesti pa izgubiti dobar dio novca.

“Povećanje mirovine dobit će umirovljenici koji su poslali zahtjev” – naslov koji mami umirovljenike

Slobodna Dalmacija piše o Google oglasu s fotografijom nekadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića uz naslov “Povećanje mirovine će dobiti umirovljenici koji su poslali zahtjev za…” – kako povećanje mirovine definitivno interesira većinu umirovljenika, neki od njih će kliknuti na oglas pa se iznenaditi s kutićem interneta koji paradira kao informativni portal, a zapravo vam želi uvaliti skupu bofl robu.

Naslovi takvih reklama koja nude brzu zaradu bez rizika, čudesne lijekove su stvarno kreativni. Evo ih nekoliko koliko smo ih pronašli ispod članaka najčitanijih portala u Hrvatskoj, ali ovo je samo vrh sante leda.

Podizanje novca s bankomata
Evo što starije osobe nikada ne bi smjele činiti ako ne žele biti prevarene
  • Dijabetičari u šoku: Pojela ovo i u 6 dana izgubila 23 kg
  • Doktori su šokirani: bol u zglobovima nestat će jednom zauvijek. Samo ako…
  • Trenutni učinak domaćeg recepta za zglobove. Bol nestaje već prvu večer

Ne nasjedajte na lažne reklame

Umirovljeni Mladen Bajić naravno nema veze s tim oglasima. Baš kao i Plenković i Romano Bolković koji je prije nekoliko dana svojim pratiteljima na Facebooku morao demantirati takve lažne reklame.

“Na raznim portalima sigurno ste vidjeli ovakve reklame gdje ja spikam s premijerom, s Todorićem, s Tedeschijem, ne znam kim i reklamiram od bitcoina pa do kojekakvih osteopatskih proizvoda. Ne vjerujte tome ni riječi, to su sve laži, to su budalaštine i prevare i nemojte nasjedati na takve prizemne reklame kao što su ove, a ove su proizvedene zaista kretenski i čudi me zaista da ih je netko instalirao na portale. No, glupost ne valja nikada podcijeniti pa eto i ja moram demantirati nešto što je toliko imbecilno da me sve sram”, poručio je Bolković svojim pratiteljima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap