Prevarant 76-godišnjem Splićaninu preko interneta pokrao životnu ušteđevinu!

Jasmina Grgurić Zanze
31. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Internetski kradljivac lažno se kao posrednik u novčanim ulaganjima predstavio 76-godišnjem Splićaninu. Predložio mu je novčano ulaganje na koje stariji muškarac nije pristajao, ali je otkrio osobne podatke te zbog toga ostao bez životne ušteđevine.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Splitska policija ovoga utorka izvijestila je o slučaju računalne prijevare koja se dogodila na štetu jednog umirovljenika. Naime, kradljivac mu se putem interneta lažno predstavio kao posrednik u financijskim ulaganjima. Iako 76-godišnjak nije pristao na ulaganje, otkrio je svoje osobne podatke te na taj način ostao bez životne ušteđevine.

Tako je 76-godišnji muškarac policiji prijavio da je oštećen za veći novčani iznos nakon što je putem Interneta stupio u kontakt s osobom koja mu se predstavila kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Ovako su prevarantice starijem paru iz stana uzele 12 tisuća eura ušteđevine!

Naime, oštećeni je nakon prvog stupanja u kontakt nastavio komunikaciju s nepoznatim  muškarcem putem Interneta i e-maila. Nepoznati muškarac mu je predlagao suradnju u novčanim ulaganjima, na što oštećeni nije pristajao. U jednom trenutku je na traženje nepoznatog muškarca dao svoje  osobne podatke, te podatke bankovne kartice putem e-maila, nakon čega mu je pristigla obavijest da je s njegovog računa izvršena transakcija novca. U tijeku su kriminalistički izvidi, izvijestila je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.

“Upozoravamo građane da budu oprezni pri virtualnim poslovanjima te da ne nasjedaju na ovakve oblike prijevara. Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare”  – kazali su iz policije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap