Pretužno: Umirovljenik (67) posjećivao majku u domu svaki dan, sada ga čeka kazna

Jasmina Grgurić Zanze
9. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Pravila su pravila i jednako vrijede za sve, moraju se poštovati, no često su nespojive s ljudskim faktorom koji nosi stvarni život. Skupo će to koštati jednog 67-godišnjeg umirovljenika iz Daruvara kojemu je glavni krimen što je svakog dana posjećivao svoju staru majku u domu umirovljenika. No, činio je to protivno epidemiološkim mjerama pa ga sada čekaju sankcije.

Ilustracija: Unsplash

Jedan 67-godišnji umirovljenik svakog je dana posjećivao svoju staru majku u Domu za starije osobe u Daruvaru. Čin koji bi inače bio za svaku pohvalu, u ovom slučaju postao je predmetom policijskog postupanja.

Kruh u kartonskoj vrećici
Umirovljenik s koronom skoknuo do pekare, obišao i dvije tvrtke

Naime, umirovljenik je majci u dom išao unatoč tomu što mu je izrečena mjera samoizolacije u trajanju od 5. do 15. lipnja. No, od zabrane je očito bila jača njegova ljubav prema majci u starosti, a moguće i bolesti. U konačnici, možda i imaju samo jedno drugo pa su im ti susreti i trenuci pomoći i pažnje dragocjeniji od svega ostaloga.

Kako je danas izvijestila Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, 67-godišnjaku je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zbog kršenja izrečene mjere samoizolacije, mogao bi “zaraditi” kaznu od 8.000 do 15.000 kuna koliko je predviđeno.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap