Umirovljenik s koronom skoknuo do pekare, obišao i dvije tvrtke

Jasmina Grgurić Zanze
7. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Stariji muškarac s koprivničkog područja nije baš najozbiljnije shvatio obvezu da se od zaraze Covida-19 liječi kod kuće. Nemarnost ili potreba navela ga je tako da ode do pekare po kruh, a obišao je i dvije firme, moguće zbog plaćanja računa. Bilo kako bilo, zaradio je kaznenu prijavu.

Foto: Pixabay

Kriminalističko istraživanje policija je provela nad 70-godišnjakom s koprivničkog područja i to zato što je hodao po gradu, otišao u pekaru i obišao dvije tvrtke. Ne bi to bio problem da istovremeno nije bio zaražen koronavirusom pa se smatra da je na taj način ugrožavao ljudske živote.

“Sumnja se da se osumnjičeni 70-godišnjak s koprivničkog područja nije pridržavao posebne mjere „Covid-liječenje u kući“. Ta mu je mjera izrečena od 18. do 29. siječnja 2021.godine. Već je u tom razdoblju bio u dvije tvrtke i pekari čime je doveo u opasnost osobe s kojima je bio u kontaktu da im prenese zaraznu bolest” – izvijestila je ovih dana Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nije poznato je li pritom nosio masku, dezinficirao ruke i držao se fizičke distance, no za pretpostaviti je da jest s obzirom da su te mjere na snazi u javnim tvrtkama i trgovinama. Bilo kako bilo, prekršio je zakon, no možda nije imao izbora ukoliko nije imao nekoga da umjesto njega ode po kruh i obavi nužnu papirologiju.

Umirovljenik s koronom skoknuo do pekare, obišao i dvije tvrtke
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap