Preminuo je domorodac koji je živio sam u izolaciji u prašumi dugi niz godina

Ana Kanazir
31. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Čovjek koji je živio preko 25 godina sam u prašumi Amazonije, a koji je poznatiji pod imenima „Indio Tanar. Pronađen je mrtav u svojoj visećoj mreži.

Nije poznato koje je pravo ime ovog domoroca iz prašume ni kako se zvalo njegovo pleme, kao ni kojim jezikom je govorio.

Život u izolaciji od svijeta

Ovaj domorodac od otprilike 60 godina je bio posljednji pripadnik svojeg plemena koji je odabrao život u potpunoj izolaciji, a pratila ga je brazilska agencija za domorodačko stanovništvo Funai. Njegov drugi nadimak je Indio iz rupe jer bi kopao rupe dubine oko dva metra u koje bi se potom sakrio kako bi mogao hvatati životinje.

Čovjek bez imena

Vjeruje se kako je preminuo prirodnom smrću jer nije bilo tragova borbe, a brazilska policija će napraviti autopsiju kako bi se utvrdio pravi razlog smrti. Dokazi koji su pronađeni na mjestu njegovog života govore kako je preživljavao sadeći kukuruz i papaju, piše New York Post.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Ne zna se puno o njegovom načinu života, ali se vjeruje da su članove njegova plemena ubili stočari 1980. godine, dok je na njega bio izvršen atentat 2009. godine, a koji je preživio. Iako je živio oko 30 godina sam u šumi, najčešće je upravo usamljenost česti razlog pojave depresije, anksioznosti i najčešće pogađa starije osobe. Više možete pročitati ovdje. 

Preminuo je domorodac koji je živio sam u izolaciji u prašumi dugi niz godina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap