Preminula jedna od najljepših žena 20. stoljeća: U 95. godini umrla Gina Lollobrigida

Milan Dalmacija
16. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Talijanska glumica Gina Lollobrigida preminula je u 95. godini. Nakon vrlo uspješne karijere u Hollywoodu posvetila se fotografiji i kiparstvu. Mnogi su je smatrali najljepšom ženom svijeta i uspoređivali je sa Sophijom Loren.

Gina Lollobrigida | Screenshot: YouTube/Movie Clips & Music

U 95. godini preminula je popularna talijanska glumica Gina Lollobrigida, javlja talijanska agencija ANSA. Svjetsku slavu dosegla je u pedesetim godinama prošlog stoljeća, a mnogi su je smatrali seks simbolom. Mediji tog vremena pisali su da joj je najveća konkurencija Sophia Loren.

Lollobrigida je rođena 4. srpnja 1927. godine u selu Subiaco u središnjoj Italiji. Po završetku Drugog svjetskog rata često se selila s obitelji po malim mjestima u okolici Rima. Uspjela je izboriti se za skromnu stipendiju te je 1945. upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Rimu. Dvije godine kasnije bila je treća na natjecanju Miss Italia, nakon čega je počela njena filmska karijera.

Mnogi su je nazivali najljepšom ženom svijeta, a u brojnim uspješnicama glumila je s Frankom Sinatrom, Seanom Conneryjem, Marcelom Mastroiannijem i Humphreyjom Bogartom. Nakon uspješne karijere u Hollywoodu, vratila se u Italiju te se početkom osamdesetih povukla iz javnog života i posvetila se fotografiji i kiparstvu.

Od 1949. do 1971. godine bila je u braku sa slovenskim liječnikom Milkom Škofičem s kojim je dobila sina. On je ostavio svoj posao i postao njen menadžer. Godine 2006. sve je iznenadila, jer je u 79. godini najavila zaruke s tada 45-godišnjim španjolskim biznismenom Javierom Rigauom y Rafolsom. Nekoliko mjeseci kasnije prekinula je zaruke, a on je četiri godine kasnije optužen za krivotvorenje dokumentacije i prijevaru, jer je lažirao njihovo vjenčanje kako bi se domogao njene imovine, piše Index.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap