Preminula je glumica Sanda Langerholz, poznata po ulozi u mjuziklu ‘Jalta, jalta’

Ana Kanazir
23. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Sanda Miladinov Langerholz je poznata hrvatska glumica i pjevačica koja je ulogu svoje karijere ostvarila u mjuziklu ‘Jalta, jalta’. Glumila je i u seriji ‘Smogovci’, a okušala se i u voditeljskoj ulozi. Pjevačica i glumica je preminula u 91. godini života, a ovu vijest su potvrdili i iz kazališta Komedija.

Sanda Langerholz je svoj prvi nastup imala sa samo pet godina i to u Daruvaru. Iako je glumila u raznim kazališnim predstavama, filmovima i serijama, najzapamćenija je po ulozi u mjuziklu ‘Jalta, jalta’.

Sanda je rođena 1932. godine u Zagrebu, solo pjevanje je završila na Državnoj muzičkoj školi 1954. godine, dok je studij glume 1956. godine završila na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim toga, glumila je i u Narodnom kazalištu ‘August Cesarec’ u Varaždinu, ali i u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a bila je i stalna članica kazališta Komedija.

Osim što je glumila i pjevala, Sanda je i bila voditeljica televizijske emisije ‘Ekran na ekranu’. U mirovinu je otišla 1992. godine, a svoju je karijeru svejedno nastavila s Glumačkom družinom Histrion u Teatru u gostima.

S njom su se oprostili i iz kazališta Komedija koji su na svojem Facebook profilu objavili status, citat iz Vjesnika, a obitelji su izrazili iskrene i duboke sućuti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap