Premijer FBiH o poskupljenjima: Umjesto 100 litara ulja kupite 63 litre

Josip Mihaljević
8. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenici iz susjedne BiH vode bitku za veće mirovine, a ni njih nisu zaobišla poskupljenja. Ovih dana ih “zabavljaju” izjave premijera Fadila Novalića koji im je kazao da kupuju manje ulja i da jedu više krumpira.

fadil novalić

Foto: Fadil Novalić | Youtube screenshot

Umirovljenici iz BiH ostali su bez usklađivanja mirovina pa su od vlade prvo tražili pet, a onda i deset posto veće penzije. Rast cijena osnovnih životnih namirnica vidljiv je i kod susjeda pa umirovljeničke udruge i to koriste kao glavni argument za povećanje.

No, premijer FBiH Fadil Novalić kaže da će značanije povećanje mirovina moći dočekati tek iduće godine, piše vitez.info.

Umirovljenici povećali zahtjeve, traže rast mirovina za deset posto!

“Mirovine su porasle čak i prošle godine 11 maraka. Ove godine nam zakon nije dopustio zato što smo prošle godine imali negativan BDP, ali smo dodali opet isti iznos od 120 maraka kao pomoć za svladavanje ovih poskupljenja životnih namirnica. sljedeće godine slijedi značajnije povećanje mirovina, 15. travnja”, najavio je federalni premijer Novalić.

Novalićeve izjave o poskupljenjima “zabavljaju” naše susjede, iako je jasno kako im nije do smijeha. Prvo je na pitanje o poskupljenjima brojnih namirnica poput ulja i piletine građanima poručio da je krumpir 40 posto jeftiniji, sugerirajući da bi ljudi valjda trebali prijeći na krumpir-dijetu. U nedavnom intervjuu se sjetio genijalnog načina kako građani mogu prevariti 37 posto skuplje ulje.

“Zavisi što kupujete. Ako kupujete ulje, kupit ćete ga 37 posto manje. Dakle kupit ćete manje litara, umjesto 100 kupit ćete 63, evo”, kazao je Novalić.

Premijer FBiH o poskupljenjima: Umjesto 100 litara ulja kupite 63 litre
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap