Predsjednik umirovljenicima dijeli neobičan, ali vrlo koristan znak pažnje

Jasmina Grgurić Zanze
30. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Susjedna država paketom mjera u borbi protiv pandemije i njome izazvane gospodarske krize nije zaobišla umirovljenike. Nakon lanjske novčane pomoći od stotinu eura, kroz ovu će im godinu isplatiti još 110 eura. Sada od predsjednika stiže još jedan, neobičan, ali i te kako koristan poklon za starije građane.

Ilustracija: Pixabay

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je jučer da će svaki umirovljenik od države dobiti vitamin C, vitamin D i cink, jer su liječnici rekli da je to važno za jačanje imuniteta, javili su srpski mediji.

Srbija ponovno svim punoljetnim građanima isplatila dodatak, umirovljenicma najviše

Gostujući na Hepi televiziji, Vučić je pojasnio da će do 5. ili 10. lipnja svim umirovljenicima dostaviti “kao znak pažnje” količinu vitamina za najmanje dva mjeseca. Predsjednik je podsjetio da će umirovljenici ove godine dobiti ukupnu pomoć od 110 eura i da država želi pomoći svakoj skupini paketom mjera.

Vučić je pozvao građane da razumiju da će država čim bude mogla ukinuti epidemiološke mjere te podsjetio da Srbija ima najblaže mjere u odnosu na druge države u regiji i u Europi.

Podsjetimo, građani Srbije lani su zbog krize izazvane pandemijom dobili po 100 eura novčane pomoći. Paket mjera osiguran je i za ovu godinu pa će tako svi punoljetni građani Srbije u svibnju dobiti po 30 eura, po 30 eura u studenom, a umirovljenicima će dodatno biti isplaćeno 50 eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap