Predsjednik FIFA-e oprostio se od Ćire: Izrazio je sućut zbog smrti ‘simbola hrvatskog nogometa’

Milan Dalmacija
13. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Gianni Infantino, uputio je Hrvatskom nogometnom savezu i obitelji Blažević pismo sućuti povodom smrti Miroslava Ćire Blaževića. Objavljeni su i detalji komemoracije i posljednjeg ispraćaja trenera svih trenera.

ciro blazevic

Foto: Ćiro Blažević | Youtube screenshot

Povodom smrti legende hrvatskog nogometa, Miroslava Ćire Blaževića, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), Gianni Infantino, poslao je pismo sućuti Hrvatskom nogometnom savezu i obitelji Blažević.

Podsjetimo, trener svih trenera preminuo je u srijedu 8. veljače, svega dan prije svog 88. rođendana, nakon duge i teške bitke s rakom prostate. Od njega se tada biranim riječima, kako smo zabilježili, oprostio državni vrh, bivši i sadašnji nogometaši, političari, estradnjaci…

Pismo predsjednika FIFA-e

– Ovim putem želim izraziti najiskreniju sućut povodom smrti bivšeg igrača, izbornika i simbola hrvatskog nogometa Miroslava Blaževića. Riječi ne mogu izraziti tugu koju osjećamo zbog ovog gubitka.

ciro blazevic
Preminuo Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera: Ovo je njegova životna priča

Smatra se jednim od najuspješnijih trenera svih vremena, nogometnom legendom, vođom momčadi i motivatorom, njegova ostavština i postignuća, a pogotovo njegova liderska uloga, osobnost i ljudske kvalitete neće biti zaboravljene i uistinu će nam nedostajati.

U ime međunarodne nogometne zajednice, želim izraziti našu duboku sućut Hrvatskom nogometnom savezu, te Miroslavovoj obitelji, prijateljima i voljenima. Naše su misli sa svima vama. Nadamo se da će ova sjećanja i naše riječi podrške donijeti malo mira i utjehe u ovom teškom trenutku, napisao je Infantino, pritom nabrajajući njegove igračke i trenerske uspjehe.

Detalji komemoracije i ispraćaja

Proteklog je četvrtka u Informativno-medijskom centru HNS-a u Petrinjskoj ulici u Zagrebu otvorena knjiga žalosti. Komemoracija za Miroslava Ćiru Blaževića bit će održana ove srijede u 10 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Broj posjetitelja će, zbog velikog interesa javnosti biti ograničen na one s pozivnicama, a zainteresirani se mogu javiti na e-mail adresu [email protected].

Posljednji ispraćaj bit će u Aleji velikana na Mirogoju. Lijes će biti izložen od podneva, a ispraćaj počinje u 14 sati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap