Predivna gesta policajca: Prenio umirovljenika preko pješačkog na opasnom raskrižju

Josip Mihaljević
11. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Prijelaz sa sedam prometnih traka u južnom dijelu Kine nikako nije prilagođen za teže pokretne starije ljude. U to se uvjerio i jedan umirovljenik, kojem se crveno svjetlo upalilo na pola puta. Srećom, brzo je reagirao jedan obližnji policajac koji mu je ponudio svoju “uslugu prijevoza.”

kina prijelaz pješački

Foto: Youtube screenshot

Naoružan s dvije štake za hodanje, jedan umirovljenik u jugozapadnoj Kini odlučio je prijeći cestu na jednom pješačkom prijelazu.

Svjetlo na semaforu je pokazivalo zelenu boju kada je krenuo, ali na pola pješačkog je umirovljeniku isteklo vrijeme. Budući da se radi o prijelazu sa sedam traka, oko njega je ubrzo nastao kaos, piše euronews.com.

Srećom, tu je bio jedan revni policajac koji je brzo priskočio u pomoć. Prišao je umirovljeniku i ponudio mu jedinstvenu uslugu prijevoza – onu na njegovim leđima.

U videu možete pogledati kako se cijela situacija odvijala, iz više uglova.

Ovo je sjajan primjer poštavanja prema starijima. Prije samo nekoliko desetaka godina, praksa pomaganja starijim ljudima u prelasku preko ceste je bio dosta redovan prizor. Nažalost, takvi običaji danas pomalo izumiru.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap