Umirovljenici stradali na pješačkom prijelazu, moraju platiti 800 kuna kazne!

Josip Mihaljević
7. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Mislite li da poneki semafori imaju prekratko trajanje zelenog svjetla za pješake? U to su se uvjerili Mire (78) i Mirka (85) koje je na pješačkom prijelazu udario MUP-ov automobil, a oni će biti ti koji će platiti kaznu!

Foto: Pixabay

Policija je podnijela prekršajne prijave protiv Mire (78) i Mirka (85) Dološa jer su prelazili cestu tijekom crvenog svjetla za pješake. Oni će morati platiti svatko po 400 kuna kazne.

Incident se dogodio u srijedu ujutro na pješačkom prijelazu na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu, kada ih je na pješačkom prijelazu srušio policajac koji je MUP-ovim BMW-om išao prema zračnoj luci Pleso.

Mirko ima Parkinsonovu bolest, a u sudaru je ozlijedio lijevu ruku i desnu potkoljenicu, te se liječi na Rebru. Njegova supruga prošla je tek s masnicama na leđima.

Policija je zaključila da je službenik propisno vozio:

“Policajac se dobro snašao i izbjegao direktni udarac”, kazao je Zlatko Mehun, glasnogovornik MUP-a.

Ipak, nećakinja Mirka Dološa smatra da je problem u lošoj regulaciji semafora, te da poneka zelena svjetla jednostavno prekratko traju za starije ljude da ih sigurno prijeđu:

“Jedva mladi stignu prijeći. Možda su oni siroti i krenuli na zeleno, no dok su prelazili, ,već se upalilo crveno”, smatra nećakinja Branka.

 

Umirovljenici stradali na pješačkom prijelazu, moraju platiti 800 kuna kazne!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap