Umirovljenici stradali na pješačkom prijelazu, moraju platiti 800 kuna kazne!

Josip Mihaljević
7. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Mislite li da poneki semafori imaju prekratko trajanje zelenog svjetla za pješake? U to su se uvjerili Mire (78) i Mirka (85) koje je na pješačkom prijelazu udario MUP-ov automobil, a oni će biti ti koji će platiti kaznu!

Foto: Pixabay

Policija je podnijela prekršajne prijave protiv Mire (78) i Mirka (85) Dološa jer su prelazili cestu tijekom crvenog svjetla za pješake. Oni će morati platiti svatko po 400 kuna kazne.

Incident se dogodio u srijedu ujutro na pješačkom prijelazu na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu, kada ih je na pješačkom prijelazu srušio policajac koji je MUP-ovim BMW-om išao prema zračnoj luci Pleso.

Mirko ima Parkinsonovu bolest, a u sudaru je ozlijedio lijevu ruku i desnu potkoljenicu, te se liječi na Rebru. Njegova supruga prošla je tek s masnicama na leđima.

Policija je zaključila da je službenik propisno vozio:

“Policajac se dobro snašao i izbjegao direktni udarac”, kazao je Zlatko Mehun, glasnogovornik MUP-a.

Ipak, nećakinja Mirka Dološa smatra da je problem u lošoj regulaciji semafora, te da poneka zelena svjetla jednostavno prekratko traju za starije ljude da ih sigurno prijeđu:

“Jedva mladi stignu prijeći. Možda su oni siroti i krenuli na zeleno, no dok su prelazili, ,već se upalilo crveno”, smatra nećakinja Branka.

 

Policajac s lisicama oko remena fotografiran s leđa
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap