Pravomoćno: Luka Juretić dobio 40 godina zatvora: Prebio susjedu (87), a zatim zatukao i izbo do smrti njenog muža (92)

Milan Dalmacija
30. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Luka Juretić (26) pravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubojstva 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušaja teškog ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke. Tijekom cijelog suđenja se branio tvrdnjom da se ničeg ne sjeća.

Ilustracija /Pixabay

Vrhovni sud potvrdio je presudu Višeg kaznenog suda kojom je u drugom stupnju smanjena zatvorska kazna 26-godišnjem Luki Juretiću s 50 na 40 godina zatvora. Sud je tako donio pravomoćnu odluku nakon dva žalbena postupka na koje je osuđenik imao pravo, piše Dalmatinski portal.

Tečaj €/kn: 7,53450

Juretić je osuđen za ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva. On se početkom 2019. pojavio na vratima svojih susjeda, 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i njegove 87-godišnje supruge Senke. Najprije je zatražio malo brašna, a potom je zatukao Senku Uvodić kod ulaznih vrata, dok je Vicenca pronašao u dnevnom boravku i zatukao ga čekićem i batom po glavi i zatim ga nožem ubo u trbuh. Poslije toga, Juretić je ispreturao stan i odnio nekoliko stvari.

Senka Uvodić je tada preživjela napad te je uspjela dozvati pomoć. No, tri mjeseca kasnije je preminula. Juretić, koji je uhićen iste večeri, nije odgovarao za njeno ubojstvo, jer sudski vještaci nisu utvrdili uzročno-posljedičnu vezu između napada i smrti, tako da je u tom dijelu optužnica bila podignuta za pokušaj teškog ubojstva.

Motivi ovog zločina su do danas ostali nepoznati. Juretić se uglavnom branio šutnjom, govoreći kako se ničega ne sjeća.

Pravomoćno: Luka Juretić dobio 40 godina zatvora: Prebio susjedu (87), a zatim zatukao i izbo do smrti njenog muža (92)
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap