Pravda je pobijedila: Lažno se predstavili kao djelatnici banke i tražili novac od umirovljenice, a sada su uhvaćeni

Ana Kanazir
15. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Osobe od 47 i 51 godine osumnjičene su za prevaru umirovljenice od 85 godine. Ženska osoba ju je tako nazvala i predstavila se kao djelatnica banke koja je tražila novac, a umirovljenica nije posumnjala da se radi o prevari. Ipak, krivci su pronađeni i predani su pritvorskom nadzorniku.

Umirovljenica razgovara na telefon

Umirovljenica razgovara na telefon | Foto: Pixabay

Prevare telefonom su česte, a prevaranti se onda predstavljaju kao djelatnici određenih institucija. Takva se situacija dogodila i 4. kolovoza na području Šibenika, ali je sve na kraju dobro završilo.

prepisivanje broja s kartice na tipkovnicu od prijenosnog računala
Umirovljenik prodavao kutiju za alat preko telefona, dao svoj PIN nepoznatom muškarcu i ostao bez novca

Prvo je osumnjičena putem telefona kontaktirala oštećenu 85-godišnjakinju i lažno joj se predstavila kao djelatnica banke koja joj je rekla da se klijentima skida novac s računa i da ode u banku po svoj novac i preda ga na čuvanje. Umirovljenica nije posumnjala da se radi o prevari pa je novac i podigla i predala osumnjičenoj koju je čekao pomagač pa su se oboje udaljili.

Ipak, dobra je vijest da su novac i drugi predmeti pronađeni kod osumnjičenih i da su oboje predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Kako smo nedavno pisali, iz jedne banke su upozorili građane da oni nikada od svojih klijenata ne traže novce telefonski, a ostale njihove korisne upute možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap