Pratite večerašnje Otvoreno, ministar Pavić će pokušati objasniti da je rad do 67 super

Josip Mihaljević
24. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Tema večerašnjeg HRT-ovog Otvorenog ponovno će biti mirovinski sustav. Takvih emisija je u proteklih godinu dana bilo mnogo, a ovaj puta imaju i povod. U subotu počinje prikupljanje potpisa za referendum koji bi mogao srušiti ključne stavke mirovinske reforme, a gostovat će dvije zaraćene strane: ministar Pavić i kao predstavnik sindikata Krešimir Sever.

marko pavić

Foto: Marko Pavić u Saboru

Večeras u 22 sata na prvom programu HRT-ovog programa pričat će se o mirovinskom sustavu i mirovinama. Povod je činjenica da u subotu počinje prikupljanje potpisa za organiziranje referenduma koji bi mogao srušiti mirovinsku reformu. Organizirali su ga sindikalne središnjice, a predvodi ga Inicijativa 67 je previše. Traže zaustavljanje dobi za odlazak u mirovinu na 65 godina i manju penalizaciju prijevremenog umirovljenja.

Stavove sindikata branit će predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, a osim njega, gostovat će ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, bivši ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović te predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa Davor Huić.

Ako želite nešto poručiti gostima, možete to napraviti preko Facebooka. Samo mali savjet, urednici Otvorenog sigurno neće u eteru pročitati vulgarne komentare:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap