Poznati umirovljenici o cijepljenju: Što kažu Ćiro, Kesovija, Ungar i Kovačić?

Josip Mihaljević
23. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Prve i skromne doze cjepiva stižu u Hrvatsku za nekoliko dana, a prvi na redu su prioritetne skupine poput korisnika domova za starije i zdravstvenih radnika. Kroz nekoliko mjeseci na “red” će doći i druge skupine građana. Evo što poznati umirovljenici kažu o cijepljenju.

cijepljenje

Foto: Što poznati umirovljenici misle o cijepljenju? | Unsplash & Youtube screenshots

Cjepivo u Hrvatsku stiže za nekoliko dana, a Vlada danas počinje s kampanjom za cijepljenje. Stručnjaci ponavljaju kako se treba cijepiti visok postotak stanovništva (oko 70 posto) i kako ćemo time ugasiti epidemiju.

Drugdje u svijetu kampanje za cijepljenje su već u jeku, a u njima nerijetko sudjeluju i poznate osobe iz javnog života. Tako su novinari RTL Direkta o planovima za cijepljenje pitali tri Mire (Miro Blažević, Miro Ungar i Miro Lilić) i četiri dive (Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Gabi Novak i Zdenka Kovačiček).

Tereza Kesovija: “Prva sigurno neću biti. Ja sam se cijepila protiv gripe. O cjepivu ću razmišljati kad netko to isproba jer je meni to sve jako sumnjivo, neki tip biološkog rata, ne može  me nitko razuvjeriti da nije tako. Bilo bi dobro reći da mi je jako čudno i u totalnom kontrastu da su ti isti ljudi hodali mojim Dubrovnikom punom Sunca, bijelog kamena i divnog plavog mora s maskama na licima. Sad su oni cijelom svijetu maske dali na lice, a oni ih nemaju sada”, kazala je Tereza.

Zdenka Kovačiček: “Ne bih htjela biti prva. Ne daj Bože da bude nekih iznenađenja pa da onda prestanemo vjerovati. Ali, nikad ne reci nikad. Ionako nećemo doći na red odmah, pa ćemo vidjeti kako će to krenuti. Naravno, ja sam spremna”, poručila je Kovačiček.

Miroslav Ćiro Blažević: “Ja bih se bez ikakove dvojbe cijepio jer vjerujem svima onima koji su toliko vremena, a kompetentni su, izgubili, da bi nam ponudili taj eventualni spas”, javlja Ćiro.

Miro Ungar se već kod svoje liječnice predbilježio na cjepivo: “Imam zaista želju da to obavim, imam povjerenje i mislim da ako su se već neki svjetski dužnosnici cijepili, zašto ne bi i ja”, rekao je Ungar.

Na pitanja su još odgovarali Josipa Lisac, Gabi Novak i Miro Lilić, a njihove odgovore možete pogledati OVDJE.

 

Poznati umirovljenici o cijepljenju: Što kažu Ćiro, Kesovija, Ungar i Kovačić?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap