Poznat uzrok pada lifta u kojem su na Braču ozlijeđeni umirovljenik, dijete i invalid

Jasmina Grgurić
1. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Splitska policija izvijestila je danas o uzrocima pada lifta na otoku Braču. Naime, u nedjelju navečer zajedno s liftom pali su umirovljenik, dijete i osoba s invaliditetom te zadobili teške tjelesne ozlijede. Slučajem će se pozabaviti i državno odvjetništvo.

Ilustracija: Pixabay

Na obiteljskoj kući u Pučišćima na otoku Braču u padu vanjskog lifta u nedjelju navečer stradali su 68-godišnji umirovljenik, 39- godišnja osoba s invaliditetom zbog koje je lift i postavljen te dijete. Zadobili su pritom teške tjelesne ozljede ekstremiteta, no nisu bili životno ugroženi. Dok su starije žrtve nezgode zadržane u bolnici, dijete je iz bolnice pušteno na kućnu njegu.

Prokockana šansa Ministarstva: Ništa od stotina milijuna eura za ugradnju liftova u zgrade?

Svo troje je iz lifta izvlačilo 12 lokalnih vatrogasaca sa četiri vozila iz DVD-a Pučišća i Supetar. Nakon pružanja prve pomoći helikopterom su prebačeni u KBC Split.

Policija je tijekom jučerašnjeg dana provela očevid te danas izvijestila kako je uzrok nesreće najvjerojatnije dotrajalost materijala, zbog čega je došlo do pucanja spojnice i pada s visine od četiri metra, pri čemu su putnici udarili na betonsku podlogu.

“Izvršenim očevidom utvrđeno je da je najvjerojatnije zbog dotrajalosti materijala došlo do pucanja spojnice koja povezuje košaru lifta i pogonski lančanik uslijed čega dolazi do pada lifta s osobama s visine od oko 4 metra i udara od betonsku podlog. O svim prikupljenim činjenicama i saznanjima izvješteno je nadležno državno odvjetništvo” – priopćili su danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

 

 

Poznat uzrok pada lifta u kojem su na Braču ozlijeđeni umirovljenik, dijete i invalid
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap