Povlači se još jedna sol iz ove određene trgovine, a krivac je plastika

Ana Kanazir
20. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

U posljednjih više od mjesec dana povučeno je čak pet krupnih morskih soli različitih proizvođača, a sada se povlači još jedna. U svim slučajevima, pa tako i u ovome, riječ je o soli koja se nalazi u staklenci s plastičnim čepom koji je ujedno i mlinac. Trenutno se tako povlači Pirifan morska jodirana sitna sol, zbog utvrđenih čestica plastike koje su nastale za vrijeme mljevenja soli. Radi se o soli od 180 grama LOT 06103, najbolje upotrijebiti do 30. rujna 2024 koja se prodaje u trgovini Plodine.

Sol u staklenci prosipana po stolu

Sol | Foto: Pexels

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) je na svojim stranicama objavila da se povlači još jedna sol. Radi se o jodiranoj soli u staklenci koja se pakira u Rumunjskoj, a prodaje u jednoj trgovini. Ovo je tako već šesto povlačenje soli u nešto više od mjesec dana.

Sol i papar | Ilustracija: Pexels
Sol čak pet proizvođača povučena s tržišta: Evo o čemu se radi i na što treba paziti

U posljednje se vrijeme često povlači sol i to ona koja se prodaje u staklenkama i koja na svojem dnu, odnosno vrhu ima plastični čep koji je ujedno mlinac, o čemu smo pisali ovdje. Razlog povlačenja već pet ovakvih različitih pakiranja je plastika koja nastaje prilikom mljevena, a koja se onda nalazi u soli. Sada se povlači još jedna sol istog izgleda i iz istog razloga. Radi se o Pirifan morskoj jodiranoj sitnoj soli koja dolazi u pakiranju od 180 grama. Ova sol nosi oznaku LOT 06103, a najbolje ju je upotrijebiti do 30. rujna 2024. Ovu sol proizvodi Rumunjska, a može se pronaći na policama Plodina.

– Plodine d.d. mole sve kupce koji su kupili navedeni proizvod da ga odmah prestanu koristiti, te da ga vrate u najbliži prodajni centar Plodina. Kupci će dobiti povrat novca za kupljeni proizvod, piše na stranici trgovine.

Dodaju i kako do sada nisu primili ni jednu reklamaciju kupaca za navedeni proizvod, a uz to su se i ispričali kupcima zbog neugodnosti koje su u ovom slučaju mogle nastati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap