Potres uništio i prostorije Sindikata umirovljenika Hrvatske, ulaz im je zabranjen!

Jasmina Grgurić
7. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Tlo središnje Hrvatske ne prestaje se tresti. Potresi su u Petrinji, Sisku, Zagrebu te ostalim mjestima uništili brojne obiteljske stanove, kuće, ali i institucije o kojima ovise radna mjesta i životi građana. Bolnice, domovi zdravlja, škole, pošte, banke… Ozbiljna oštećenja pretrpjelo je i sjedište Sindikata umirovljenika Hrvatske!

Ovako izgledaju zidovi prostorija u Radničkom domu u Zagrebu koje koristi Sindikat umirovljenika Hrvatske. Za sada nam…

Objavljuje Jasna A. PetrovicSrijeda, 6. siječnja 2021.

“Ovako izgledaju zidovi prostorija u Radničkom domu u Zagrebu koje koristi Sindikat umirovljenika Hrvatske. Za sada nam je zabranjen ulaz, do pregleda statičara. Nakon ožujskog potresa, prosinački je oštetio i stepenište” – izvijestila je na društvenim mrežama predsjednica Jasna A. Petrović.

Iako im je ulaz zabranjen, u ponedjeljak planiraju povratak na svoja radna mjesta, kaže nam Petrović.

“Članovima je ulaz zabranjen do daljnjeg. U ponedjeljak ćemo doći raditi, nadamo se da će nas pustiti. Oštećenja su nastala u potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb, ali do novih je došlo u nedavnom jakom potresu. Danas i sutra su u tijeku detaljniji pregledi pa ćemo znati više u u narednim danima” – kazala nam je predsjednica SUH-a.

Ovoga trenutka nemaju alternativnu lokaciju na kojoj mogu nastaviti obavljati svoje redovne aktivnosti o kojima ovisi čitava umirovljenička populacija.

Oštećenja se nisu sanirala od ožujka kada je potres pogodio Zagreb, zbog čega su se ona pogoršala u novom potresu, za što je kriva sporost statičara i programa za obnovu.

Većina umirovljenika obraća im se telefonskim putem, no ipak ih nekoliko svakodnevno dođe u službene prostorije.

“Ako ovaj prostor koji plaćamo ne bude za korištenje, nadamo se pronaći drugi smještaj, po mogućnosti u istoj zgradi. Trenutno su najsigurnije prostorije našeg pravnog savjetovališta” – kazala nam je Jasna A. Petrović koja će članove izvijestiti o stanju čim će imati više informacija.

Potres uništio i prostorije Sindikata umirovljenika Hrvatske, ulaz im je zabranjen!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap