Poskupljenje vode: Zagrebački holding donio novu odluku, evo za koliko će računi biti veći

Milan Dalmacija
7. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Nakon što je suspendirana odluka o poskupljenju naknade za razvoj komunalnih vodnih građevina, Zagrebački holding izvijestio je kako će poskupljenje vode za kućanstva iznositi sedam posto. Pritom je na stranicama Vodoopskrbe i odvodnje objavljena nova tablica cijena naknada.

Foto: Rawpixel

Poskupljenje vode u Zagrebu: Računi će biti veći za 15 posto, donosimo detaljan pregled cijena naknada

Nakon što je početkom ožujka Zagrebački holding najavio poskupljenje vode za 15 posto, o čemu smo već pisali, iz Ministarstva gospodarstva su blokirali podizanje cijena tvrdeći da je ono nezakonito. Naime, ministar Davor Filipović, inače kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima, poručio je kako je Vijeće za vodne usluge utvrdilo brojne nepravilnosti u poskupljenju naknade za razvoj komunalnih vodnih građevina. Odluku o poskupljenju te naknade zagrebački je holding donio još u siječnju, ali nije predao dokumentaciju spomenutom Vijeću, zbog čega je ono suspendiralo tu odluku.

Nedugo zatim, gradonačelnik Tomislav Tomašević smijenio je direktora Vodoopskrbe i odvodnje, Davora Poljaka, a jutros je Zagrebački holding obznanio kako će poskupljenje vode bez te naknade za kućanstva iznositi sedam posto, prenosi N1. Kako je i ranije bilo najavljeno poskupljenje će biti vidljivo na računima u travnju, kad stiže naplata potrošnje za ožujak.

Ponavljaju kako se račun za vodu sastoji od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni se dio naplaćuje neovisno o potrošnji, a varijabilni ovisi o potrošnji i sastoji se od nekoliko naknada. Vodoopskrba i odvodnja objavila je nove iznose naknada za Zagreb, Svetu Nedelju, Samobor i Općinu Stupnik.

Poskupljenje vode za 7 posto u Zagrebu | Foto: Vodoopskrba i odvodnja

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap