Pored božićnice i uskrsnice, jedan grad umirovljenicima sprema i ‘alkaricu’

Josip Mihaljević
8. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Godina dana je prošla od lokalnih izbora prošle godine, a Most se na društvenim mrežama pohvalio rezultatima njihovog jedinog gradonačelnika Mire Bulja. Pritom su otkrili kako se u Sinju umirovljenicima sprema još jedna isplata nalik uskrsnici i božićnici.

novac

Foto: Unsplash

Most se na društvenim mrežama pohvalio prvom uspješnom godinom mandata njihovog jedinog gradonačelnika Mire Bulja, a pritom su otkrili kako se sinjskim umirovljenicima u kolovozu sprema još jedna isplata. Grad Sinj je ranije svojim umirovljenicima isplaćivao samo božićnice, a ove su godine po prvi puta isplatili i uskrsnicu. Sada planiraju i još jednu isplatu koju prigodno nazivaju ‘alkaricom’:

“Prvi puta u povijesti grada umirovljenici i nezaposleni uz božićnicu dobili su i uskrsnicu, a planiramo i podjelu “alkarice” za dane Alke i Velike Gospe”, objavio je Most na svojim stranicama.

Iznos isplate za sada još nije poznat, ali budući da ‘alkaricu’ stavljaju u istu rečenicu s božićnicama i uskrsnicama možda će se raditi o istim iznosima. Grad Sinj je ove godine umirovljenicima s mirovinama do 2.300 kuna isplatio uskrsnicu u iznosu od 300 kuna.

Osim alkarice, Most je naveo još neke podvige Mire Bulja – ponose se činjenicom što je Sinj jedini grad u Hrvatskoj koji nije uveo Covid potvrde, uveli su transparentan proračun, a tu je i nekolicina projekta i programa za pomoć lokalnom stanovništvu.

Pored božićnice i uskrsnice, jedan grad umirovljenicima sprema i ‘alkaricu’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap