Pomorac Edi u Milijunašu otvorio pitanje za 250.000 kuna, ali odustao je…

Jasmina Grgurić Zanze
21. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Pomorac Edi Padovan iz Vela Luke jedan je od najstarijih, ali i najuspješnijih natjecatelja koji je ikad u Milijunašu sjeo u vrući stolac nasuprot Tarika Filipovića. Odustao je na pitanju za četvrt milijuna kuna, a da je pogađao, znao bi i otvorio predzadnje pitanje za pola milijuna. Nažalost, taj scenarij nismo doživjeli. Ipak, Padovan je znanjem, jednostavnošću i nagradom od 125.000 kuna koju je s lakoćom osvojio oduševio gledatelje, ali i sve u studiju.

Edi Padovan osvojio je 125.000 kuna (Snimak zaslona/HRT)

Edi Padovan, pomorac iz Vela Luke, otvorio je jučer u Milijunašu pitanje za 250.000 kuna. Da je gađao, pogodio bi i išao dalje, no tom scenariju nažalost nismo svjedočili. Ipak, jedan od najstarijih i najuspješnijih natjecatelja u vrućem stolcu nasuprot Tarika Filipovića svojim je znanjem i jednostavnošću oduševio sve u studiju i pred malim ekranima.

Umirovljenik u Milijunašu otvorio milijunsko pitanje. Znao je odgovor, ali...

Prvog jockera, znalce, zatražio je tek na pitanju za 64.000 kuna. Nije znao koji je drugi naziv za kunovinu, porez koji se plaćao u kuninim kožama. Arbadiga, dimnica, gornica ili marturina, bili su ponuđeni odgovori. Javio se samo znalac Ivan, kojemu je marturina najviše “zvonila”, a odgovor je bio točan.

Na idućem, dosta teškom sportskom pitanju, pomorac Edi iskoristio je džoker “pola-pola” ne bi li došao do odgovora koliko su Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji Federer, Nadal i Đoković osvojili od Wimbledona 2003. do Wimbledona 2021. godine. Ponudu je sačinjavalo 63 posto, 73 posto, 83 posto te 93 posto. Ostali su odgovori 73 i 83 posto. Natjecatelj se odlučio za 83 posto i tako stigao do pitanja za četvrt milijuna kuna. No, tu je zapeo, iako je imao još jednog džokera.

Edi Padovan otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna (Snimak zaslona/HRT)

Pitanje za 250.000 kuna bilo je čiji je sin bio sudionik trojanskog rata, Ahilejev, Menelajev, Odisejev ili Agamemnonov. Iskoristio je jockera zovi, brata, koji mu je nesigurno rekao da se radi o Agamemnonu, što Padovan nije prihvatio pa je odustao. Nakon toga je rekao da bi se odlučio za Ahileja i bio bi u pravu. No, nažalost predzadnje pitanje za pola milijuna kuna nije otvorio. Kući je otišao sa 125.000 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap