Pomoć na bonove: Ovako su u Fužinama odlučili dati dodatan novac umirovljenicima

Milan Dalmacija
14. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Iako nisu najavili klasičnu božićnicu, iz Općine Fužine su za umirovljenike u predblagdanskom razdoblju najavili isplatu bonova umirovljenicima. Tako će oni s mirovinama do 2.000 kuna dobiti bon od 400 kuna, oni s mirovinama do 2.500 mogu računati na bon od 300 kuna, a oni s mirovinama do 3.000 kuna će dobiti bon od 200 kuna.

umirovljenici bocaju

Foto: Unsplash

Općina Fužine je za kraj ove godine odlučila pomoći srednjoškolcima, studentima, ali i umirovljenicima. Dok će za devet srednjoškolaca i devet studenata biti izdvojeno ukupno 100.000 kuna u obliku stipendija, umirovljenici s mirovinama do 3.000 kuna moći će računati na – bonove.

Tečaj €/kn: 7,53450

– Ove godine oni umirovljenici koji žive na području Općine Fužine i imaju do 2.000 kuna mirovine dobit će novčanu pomoć od 400 kuna, oni čija je penzija od 2.000 do 2.500 kuna imat će prvo na bon od 300 kuna, a oni koji imaju od 2.500 do 3.000 kuna dobit će bon od 200 kuna. Do sada nam se prijavilo 120 umirovljenika koji zadovoljavaju te kriterije, a do 15. studenoga, kad je zadnji rok prijave, očekujemo ih još tridesetak. Iz proračuna će u tu svrhu biti izdvojeno oko 50.000 kuna, možda i nešto više. Za pomoć koju im dajemo znamo da nije veliki novac, ali je od srca. Nadamo se da će im pomoći pri kupovini u trgovinama s našeg područja te da će uz taj naš dar ipak ljepše dočekati predstojeće blagdane, rekao je za Novi list načelnik Općine Fužine, David Bregovac.

Iako kaže da pomoć nije velika, ističe da je i Općini sve teže pomagati na taj način. Naime, Općina Fužine je izgubila pravno na pomoć države u financiranju kompenzacijskih mjera protiv recesije.

– Sve goranske lokalne samouprave izgubile su pravo na pomoć države vezane uz kompenzacijske mjere. U tri godine Općina Fužine ostala je bez milijun kuna vezanih uz tu stavku i to je za općinu čiji je izvorni proračun 8,5 milijuna kuna puno. Nadoknaditi taj minus nije lako, a s druge strane sve će biti više socijalnih slučajeva i ljudima će život s financijske strane biti sve teži pa ćemo morati reagirati i pomagati, iako je neizvjesno kako i koliko, rekao je načelnik Bregovac.

Drugdje će umirovljenici moći računati na božićnice, a koji gradovi i općine ih dijele možete pogledati OVDJE.

Pomoć na bonove: Ovako su u Fužinama odlučili dati dodatan novac umirovljenicima
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap