Policijska akcija za starije osobe -‘Zaštitimo naše noniće’ dobila nagradu za najbolji komunikacijski projekt

Ana Kanazir
10. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

‘Policija poručuje: zaštitimo naše noniće’ je projekt kojeg provodi PU istarska u suradnji s Istarskom županijom i Radio Istrom, a koja raznim promotivnim aktivnostima pokušava upozoriti starije ljude na razne prevare koje vladaju oko njih. Ovaj projekt je prepoznala i struka pa je sada dobio i godišnju nagradu Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Držanje ruke u ruci

Starije osobe | Pixabay

Projekt je poseban po mnogočemu. U samom fokusu je komunikacija sa starijim osobama i to putem radija, edukacija, ali i pomoću letaka. Više o ‘Zaštitimo naše noniće’ smo pisali u ovom tekstu. Važnost projekta je prepoznala i struka pa je dobio nagradu Grand PRix.

Policajac s lisicama oko remena fotografiran s leđa
'Zaštitimo naše noniće': Poseban projekt u Istri namijenjen zaštiti umirovljenika od prevara

Posebnost projekta, zbog čega je i dobio nagradu, je prisutnost na svim kanalima koje prate umirovljenici. Tako su osmišljeni posebni radio spotovi s glasom poznatog voditelja Marija Lipovšeka Battifiace koji su se emitirali na svim radio postajama u Istri, a posebnost je i što su spotovi bili na čakavskom jeziku.

Također, organizirane su i edukacije starijih osoba gdje su upoznate s najčešćim oblicima prijevara, a educirane su i osobe koje brinu o starijima ili rade u institucijama koje im pružaju podršku. Osmišljen je i promotivni letak ‘Koliko smo sigurni kada komuniciramo s nepoznatim osobama?’ na hrvatskom i talijanskom jeziku. Ovi letci su sadržavali i adrese i podatke ustanova koje pružaju podršku starijim osobama, a stavljeni su u sve važne institucije kao što su ordinacije obiteljske medicine ili čitaonice umirovljenika.

Ipak, uspješnost svega se može vidjeti i prema podacima koji kažu da je Policijska uprava istarska tijekom 2022. godine zabilježila pad od 54 posto kod prijevara i pad od 17 posto kod računalnih prijevara.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap