Policija ulovila prevarante koji su pljačkali starice, objavili su koje metode koriste

Josip Mihaljević
14. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika srednje dobi za koje se sumnja da su napravili najmanje dva kaznena djela protiv starijih žena. Prevaranti su se pretvarali “da su došli zamijeniti električno brojilo”, a zatim bi umirovljenicama krali novac i bankovne kartice.

brojilo za truju

Foto: Youtube screenshot

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje da su počinili dva kaznena djela “Teška krađa” i kazneno djelo “Računalna prijevara”. Žrtve su u oba slučaja bile zagrebačke umirovljenice.

Prvi slučaj dogodio se 21. lipnja ove godine kada je 37-godišnjak došao do stana 97-godišnje starice i lažno se predstavio kao električar koji je došao zamijeniti električno brojilo. Ona ga je pustila u stan te je on iskoristio njenu nepažnju i ukrao joj je novčanik s dokumentima, novcem i bankovskom karticom uz koju je bio ispisan pin. Pobjegao je, a karticu je dao svom 41-godišnjem kolegi koji je istog dana uz pomoć pina podigao novac s kartice i podijelio ga s 37-godišnjakom.

Dva mjeseca kasnije, 21. kolovoza, isti par je ispred zgrade uočio 79-godišnju umirovljenicu u problemima te su  joj ponudili pomoći. Predstavili su se kao zaposlenici javnog poduzeća i kazali joj kako moraju zamijeniti električno brojilo u njenom stanu. Ona ih je pustila, no kad su je zatražili da plati, oštećena umirovljenica je taj prijedlog odbila jer nije bilo računa. Ipak, u jeku prepirke jedan od njih je također otuđio novac, a zatim su joj dali izliku da idu po novo brojilo i pobjegli.

Od dvije žrtve su uspjeli inkasirati 9500 kuna. Protiv osimnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a njegov mlađi kolega se već od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Policija ulovila prevarante koji su pljačkali starice, objavili su koje metode koriste
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap