Policija uhvatila kradljivca koji je zbog drva premlatio umirovljenika

Jasmina Grgurić
11. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Do teškog fizičkog napada na 71-godišnjeg umirovljenika došlo je prije deset dana na njegovoj parceli između mjesta Ruča i Veleševac. I to sve zbog drva. On je, naime, u pokušaju krađe uhvatio mladića koji ga je potom napao i teško ozlijedio. Zagrebačka policija danas je izvijestila da je pronašla šumskog razbojnika.

Foto: Unsplash

Zagrebačka policija uhvatila je 21-godišnjaka zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu te pritom teško ozlijedio umirovljenika.

“On je 29. veljače oko 16.10 sati između mjesta Ruča i Veleševac došao na parcelu 71-godišnjaka te je motornom pilom počeo piliti već oborena stabla. Kada ga je 71-godišnjak uočio te ga pokušao spriječiti u njegovom naumu, 21-godišnjak mu se verbalno suprotstavio, da bi ga tada fizički napao i teško ga ozlijedio. Nakon toga se s otuđenim drvima udaljio” – izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

"Maserke" umirovljeniku s Trešnjevke iz stana odnijele na stotine tisuća kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i razbojničke krađe dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Policija je tako nakon deset dana uspjela riješiti slučaj brutalnoj premlaćivanja umirovljenika koji se sam pokušao suprotstaviti razbojniku kako bi ga zaustavio u krađi drva. Kradljivac je imao i pomagača, a 71-godišnjak je, nakon što je pretučen, prevezen u KBC Zagreb gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. I to zbog svega nekoliko stotina kuna, na koliko je procijenjena materijalna šteta.