Policija spasila dvoje starijih iz ‘kuće horora’ koju su im priredili skrbnici

Josip Mihaljević
10. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Policajci su uspjeli spasiti starijeg muškarca i ženu iz ralja “skrbnika” koji su im priuštili pravi pakao. Bili su zaključani u malim sobama, navodno i drogirani, a hranili su ih posve nepotrebno preko cjevčice. Držali su ih takve četiri godine, a u tom su starcima otuđili 1.8 milijuna eura!

kavez

Foto: Ilustracija, Pixabay

Španjolska civilna garda je uhitila počinitelje gnjusnog zločina, a detalji otkrivaju o kakvim se bolesnim umovima radilo. Navodni “skrbnici”, čiji su štićenici i prije ovog slučaja umirala pod čudnim okolnostima, zatočili su starijeg Nijemca i stariju Nizozemkinju u “kući horora”, kako ju opisuje španjolska policija, piše thelocal.es.

Sa žrtvama, za koje će se ispostaviti da su nadprosječno imućne, sprijateljili su se i ponudili im skrbništvo. Policija ih je pronašla u kritičnom stanju, žrtve su bile zaključane u različitim sobama, drogirane i hranjene preko cjevčice za nos, iako im ona nije bila potrebna. Bili su u takvom stanju šoka da nisu znali koliko je vremena prošlo niti koliko godina imaju.

Do otkrića su došli kada su im njemačke kolege proslijedile obavijest o nestanku 101-godišnje Marie Babes. Istraga je uputila na počinitelje, ali nije bilo dovoljno dokaza za osudu. Nakon što je par pobjegao policiji, istragom su došli do podatka da imaju jednu iznajmljenu kuću – a tamo su pronašli Nijemca i Nizozemkinju.

Daljnom istragom su došli i do četiri druga imena o kojima se zločinački par također brinuo – svi su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima, imovina s računa im je nestala, a obdukcije nikada nisu izvršene jer ih je par dao kremirati tek nekoliko sati nakon njihove smrti.

Policija spasila dvoje starijih iz ‘kuće horora’ koju su im priredili skrbnici
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap