Policija brutalno postupala prema umirovljenici s demencijom: Grad će joj platiti 3 milijuna dolara

Josip Mihaljević
9. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Američki grad Loveland umirovljenici će platiti čak 3 milijuna dolara odštete jer joj je policijski službenik slomio lakat. Razlog? Nije platila račun od velikih 13 dolara u trgovini.

umirovljenica policija

Foto: Twitter screenshot

U travnju smo pisali o umirovljenici Karen Garner (75) iz grada Lovelanda (Colorado,SAD) koja boluje od demencije. Ona je u lipnju prošle godine izašla iz trgovine Walmart bez da je platila račun od 13 dolara pa je doživjela velike neugodnosti od lokalne policije.

umirovljenica policija
[VIDEO] Policajci se smijali 74-godišnjoj ženi s demencijom, prilikom uhićenja joj slomili lakat

Policijski službenik ju je nakon kraće prepirke zgrabio i bacio na tlo, pritom joj slomivši lakat. Zbog svega toga obitelj umirovljenice je podigla tužbu protiv policije, a njen je slučaj ojačao kada su dobili službene snimke iz same policijske postaje u kojoj policajci pregledavaju snimku i rugaju se činjenici da su dementnoj ženi od svega četrdesetak kila slomili kost.

Članovi obitelji oštećene umirovljenice kazali su kako joj se demencija dodatno pogoršala zbog ovog slučaja:

“Nije ista kao što je bila prije. Ovo je bilo previše za nju”, poručila je snaha Shannon Steward.

Ovih dana završen je sudski postupak, a grad Colorado je pristao ženi platiti odštetu od čak 3 milijuna dolara, piše reuters.com. Isto tako, dvoje policijskih službenika je dalo ostavku i sada im prijeti sudski proces. Njihovi odvjetnici su odbili komentirati presudu.

Policija brutalno postupala prema umirovljenici s demencijom: Grad će joj platiti 3 milijuna dolara
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap