[VIDEO] Policajci se smijali 74-godišnjoj ženi s demencijom, prilikom uhićenja joj slomili lakat

Josip Mihaljević
28. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Policajci su 74-godišnjoj ženi koja ima svega četrdesetak kilograma izazvali frakturu lakta i iščašili rame. Razlog? U trgovini nije platila račun od 13 dolara.

umirovljenica policija

Foto: Twitter screenshot

Karen Garner 74-godišnja je umirovljenica iz Colorada u SAD-u koja boluje od demencije. U lipnju prošle godine policajci su je uhitili jer je išetala iz trgovine Walmart bez da je platila račun od 13 dolara, piše bbc.com.

Video snimke s policajčevih zaštitnih prsluka objavili su odvjetnici oštećene gospođe, a poražavajuća je činjenica što su se policajci u postaji zabavljali gledajući snimku uhićenja.

Snimka počinje kada policajac izlazi iz auta i naređuje ženi da se zaustavi.

“Upravo ste napustili Walmart. Moram li vas sada uhititi?”, pitao je vidno zbunjenu umirovljenicu policajac.

Ona se nakratko okrenula od njega i nastavila hodati pješice, nakon čega ju je policajac zgrabio, bacio na pod i stavio lisičine. Njeni odvjetnici tvrde da žena ima svega četrdesetak kilograma, a i na snimci možemo čuti neugodan zvuk koji sugerira da se dogodio lom neke kosti. Nakon toga su joj zavezali noge i smjestili u automobil, a policajcu je prišao ljutiti građanin koji ga je pitao za broj značke.

“Gdje mi je šef? Šef je u postaji, možete ići pričati s njim ako imate problem. Ovo se dogodilo. Ona je ukrala neke stvari u Walmartu, odbila se zaustaviti, odbila je slušati naredbu policije. Ovo se događa kada se idete boriti s policijom”, kazao je policajac iako je vidljivo da mu žena nije pružila nikakvu “borbu”.

Međutim, njen slučaj je ojačao kada su pokazane i snimke nadzornih kamera iz same policijske postaje. Na njima možemo vidjeti policajce koji sami gledaju snimku uhićenja i šale se oko činjenice da su ženi slomili neku kost.

Odvjetnica je kazala kako su umirovljenicu držali u postaji šest sati bez medicinske pomoći, a zbog njenog zdravstvenog stanja bila je zbunjena i uplakana dobar dio vremena. Šef policijske postaje najavio je transparentnu istragu, ali šteta je već učinjena.

Članovi obitelji oštećene umirovljenice kazali su kako joj se demencija dodatno pogoršala zbog ovog slučaja:

“Nije ista kao što je bila prije. Ovo je bilo previše za nju”, poručila je snaha Shannon Steward.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap