Pokrenut pozivni centar za onkološke bolesnike: Kako se snaći u posebnom režimu bolnica?

Josip Mihaljević
13. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Ministarstvo zdravstva danas je otvorilo pozivni centar za sve informacije vezane za liječenje onkoloških bolesnika. Posebni režim bolnica zbog epidemije koronavirusa poremetio je čitav sustav i brojne planove, pa pacijenti sve informacije mogu dobiti na jednom mjestu.

vili beroš

Foto: Vili Beroš | Facebook screenshot

Danas je s radom započeo novoosnovani pozivni centar pri Ministarstvu zdravstva posvećen onkološkim pacijentima, koji u vremenima posebnog režima u mnogim bolnicama imaju veće nego inače poteškoće u ostvarivanju svojih prava na zdravstvenu skrb.

Svaki pacijent zaslužuje najbolju moguću zdravstvenu skrb, bez obzira na okolnosti, smatraju u Ministarstvu zdravstva. Stoga ni pandemija koronavirusa ne smije biti iznimka i ne oslobađa nikoga od odgovornosti.

“Pandemija nas ne oslobađa odgovornosti za uspješno funkcioniranje zdravstvenog sustava, na svim razinama. Upravo iz tog razloga odlučili smo uspostaviti Pozivni centar koji će biti prijeko potrebna poveznica pacijenata s koordinatorima u bolnicama i HZZO-u.

Ponosni smo što smo uspjeli u vrlom kratkom roku mobilizirati naše volontere, zaposlenike, studente medicine i učiniti sve tehničke pripreme kako bi svaki pacijent imao zdravstvenu skrb koju zaslužuje”, kazao je ministar Vili Beroš.

Pozivni centar bit će dostupan za kontaktiranje 24 sata dnevno, radnim danima će od 8 do 16 sati direktno odgovarati osobe u pozivnom centru, a pozivi izvan tog vremena će se snimati, evidentirati i na njih odgovarati u najkraćem roku, piše na stranicama Ministarstva zdravstva.

Osobe zadužene za rad u Pozivnom centru za onkološke bolesnike će na temelju zaprimljenog poziva kontaktirati koordinatore u bolničkim zdravstvenim ustanovama i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zadužene za osiguranje potrebne zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima.

Osim osiguravanja zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima, pozivni centar će na isti način osigurati zdravstvenu zaštitu pacijentima koji su imali dodijeljen termin za zdravstvenu uslugu ili bolničko liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Broj Pozivnog centra je: 01 460 76 99

Pokrenut pozivni centar za onkološke bolesnike: Kako se snaći u posebnom režimu bolnica?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap