Pogledajte kako su se od Mislava Bage oprostila brojna poznata lica: ‘Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo’

Matej Markovinović
18. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Poznati novinar, urednik, reporter i politički komentator Nove TV, Mislav Bago (49), iznenada je preminuo ovog četvrtka. Brojni političari, kolege novinari i ostala poznata lica, oprostila su se od njega prisjećajući se njegovog rada i ljubavi za novinarstvom.

Mislav Bago. Screenshot: YouTube

Vijest o iznenadnoj smrti Mislava Bage, poznatog novinara, urednika, reportera i političkog komentatora Nove TV, pogodila je brojna poznata lica s kojima je tijekom godina surađivao, osobito političare s kojima je vodio britke intervjue. Oproštaji i poruke sućuti ne prestaju nicati na društvenim mrežama.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite

“Ono što mnogi od vas koji ste ga gledali na televizijama ne znate jest da je Mislav bio dobričina kojem nikad nije bilo teško pomoći. I ne samo privatno. Sto puta bi nazvao i pitao: daj, kaj da napravimo za one tvoje koje si objavila na fejsu… i puno puta je pomogao. Taj novinarski napadački gard… to je bio samo posao. Izgubili smo jednog dobrog, dragog i poštenog čovjeka. Prijatelja i brata”, napisala je novinarka Maja Sever na Facebooku.

Sućut je izrazio i predsjednik Zoran Milanović.

“Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji. Dok je radio svoj novinarski posao, te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca. Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo. Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima”, objavio je Milanović.

Bage se prisjetila i Kolinda Grabar-Kitarović.

S velikom sam tugom primila vijest o iznenadnoj smrti Mislava Bage. Mislava pamtim prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao i u najtežim trenucima. Kao novinar bio je neumoran, uvijek pun ideja, počesto izvan okvira konvencionalnog novinarstva, što ga je činilo jedinstvenim. Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Počivaj u miru, dragi Mislave! Nedostajat ćeš nam svima”, napisala je bivša predsjednica

“Dragi moj, predragi moj kolega, drug i prijatelj, legenda jedna, ljudina jedna, pa kud sad i ti, čovječe dobri! Iskrena i duboka sućut svima tvojima i svim tvojim kolegama s Nove TV”, objavio je popularni RTL-ov voditelj Zoran Šprajc.

Na Twitteru se kratko oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave”, napisala je.

Fotografiju s Mislavom Bagom na Instagramu je objavila i popularna pjevačica Severina uz opis “Voljeni Mislav Bago”.

Od Bage se na današnjoj sjednici Vlade oprostio i premijer Andrej Plenković.

“U ime cijele Vlade izražavam sućut obitelji novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage. Jutros smo s tugom primili vijest da je preminuo, prerani odlazak čovjeka koji je pratio rad hrvatske Vlade godinama. Bio je s nama na dnevnoj bazi u kontaktu, ostavio je pečat i trag u hrvatskom političkom novinarstvu. Izražavamo sućut i kolegama, osobito na Novoj TV, ali i u svim drugim kućama gdje je do sada radio. On je čovjek s kojim je bio užitak raditi, bio je tvrd i težak, ali je nastojao izvući ono što je važno i bitno za građane. I osobno mi je jako žao što Mislava niše nema s nama”, rekao je Plenković

Svoju poruku sućuti poslala je i Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno te Demokratska stranka umirovljenika.
“Osobno i u ime Stranke umirovljenika (SU), Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratske stranke umirovljenika (DSU), upućujem iskrenu i najdublju sućut obitelji Bago, NovojTV i svim njegovim kolegama…. Znamo da je novinarski posao izuzetno stresan i da traži od svakog pojedinca veliku žrtvu, no kada ovaj svijet napusti netko u tako relativno ranoj životnoj dobi, netko tko je još puno toga mogao dati društvu i profesiji koju je sa toliko strasti radio, je uistinu velika šteta i žalost. Počivao u miru Božjem”, napisali su.
“Dva događaja su nam svima zajednička i u njima smo isti: rođenje i smrt. Kada dođemo na ovaj svijet, svi nam govore da smo bebe, a tek poslije postajemo kuharice i kuhari, liječnce i liječnici, pjevačice, pjevači, novinari… Često sam sjedio nasuprot Mislava Bage dok su oko nas zujale kamere. Razgovarali smo, a gledatelji i slušatellji su navijali. On je bio novinar, a ja političar. Nedostajat će mi naši razgovori, prijatelju. Prerano si došao do te druge točke kada svi opet postajemo isti i napuštamo ovaj svijet. Vjerujem da ćemo razgovarati opet… Do tada, počivaj u miru, Mislave”, napisao je pjevač i političar Miroslav Škoro.
Pogledajte kako su se od Mislava Bage oprostila brojna poznata lica: ‘Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap