Umro je Mislav Bago (49), poznati novinar i urednik Nove TV

Matej Markovinović
18. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Mislav Bago, višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator, preminuo je ovog četvrtka. Svoju je karijeru započeo na HRT-u u redakciji TV parlamenta, a 2009. godine postao je urednik i novinar na Novoj TV gdje je pratio sve velike događaje koji su uveliko utjecali na hrvatsko društvo.

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Umro je Mislav Bago (49), nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator najpoznatiji po svom radu na Novoj TV, potvrdio je dnevnik.hr.

Svoju je karijeru započeo kao novinar i istraživač na HRT-u u redakciji TV parlamenta. Radio je priloge za redakcije informativnog i religijskog programa, a istovremeno je pratio i stranački život te Hrvatski sabor.

S vremenom se specijalizirao u unutarnjoj politici za rad Vlade i Sabora te je od 1995. godine pratio sve procese vezane uz izbore. Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a 2009. je postao urednik i novinar na Novoj TV.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Na Novoj TV pratio je sve velike događaje poput političkih afera, ali i ostalih događaja koji su uveliko utjecali na hrvatsko društvo. Dobio je niz nagradi, uključujući nagradu HND-a Marija Jurić Zagorka za najbolju reportažu 1998. godine te najbolji intervju 2003. i 2006. godine. Uz to, dobio je i nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom Ivicom Račanom.

“Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, rekla je direktorica informativnog programa Nove TV, Ksenija  Kardum.

Umro je Mislav Bago (49), poznati novinar i urednik Nove TV
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap